Kanarya’nın bileği bükülmüyor

Kanarya’nın bileği bükülmüyor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 10’uncu haftasında MKE Ankaragücü’nü 3-0 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Sarı-Lacivertli ekip, 2 maç aradan sonra deplasmanda zafere ulaşırken oynadığı son 9 resmi müsabakada ise mağlubiyet yüzü görmedi.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında MKE Ankaragücü’nü deplasmanda 3-0 mağlup ederek, ligde yenilmezlik serisini 5, resmi karşılaşmalarda ise 9 maça çıkardı. Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe, rakibini 3. dakikada Mitchy Batshuayi, 25. dakikada İrfan Can Kahveci ve 90+1. dakikada Diego Rossi’nin golleriyle 3-0 gibi net bir skorla geçti. Ligde son 5 maçında 4 galibiyet, 1 beraberlik elde eden ve bu sürede kaybetmeyen Fenerbahçe, puanını da 20’ye çıkarttı ve averajla 2. sıraya yükseldi. MKE Ankaragücü ise 7 puanda kaldı ve 17. sıraya geriledi.

Fenerbahçe, son 9 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Son yenilgisini Arabam.com Konyaspor karşısında alan Fenerbahçe, daha sonra ligde 5, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 4 maçta rakiplerine galibiyet şansı vermedi. Sarı-Lacivertliler bu maçlarda 7 galibiyet alırken, sadece Fransa’da Rennes ve ligde Beşiktaş deplasmanlarında berabere kaldı.

Fenerbahçe, Süper Lig’de deplasmanda 2 maç aradan sonra galip geldi. Arabam.com Konyaspor’a 1-0 kaybeden, Beşiktaş’la 0-0 berabere kalan Sarı-Lacivertliler, ligde 2 maç sonra dış sahada hem golle tanıştı hem de 3 puan hasretini bitirdi.

Fenerbahçe, başkentten 3 puanla dönerken son haftalarda iyice belirginleşen savunma taktiğini yine kullandı. Jorge Jesus’un çizgi savunması Ankaragücü’nü de tam 6 kez ofsayta düşürdü. Bu ofsaytların ikisinde de rakibi goller buldu. Ancak her iki gol de VAR’ın da teyidiyle ofsayt olarak iptal edildi. Sarı-Lacivertli ekip açık ara zirvede yer alırken en yakın rakibi ise Alanyaspor. Fenerbahçe, 9 haftada karşılaştığı 9 rakibini toplam 47 kez ofsayta düşürdü ve maç başına yaklaşık 5.2 ortalama yakaladı. Buna karşın Sarı-Lacivertliler sadece 10 kez ofsayta yakalandı.

En yakın rakibi Alanyaspor ise bugüne kadar 30 kez rakiplerini ofsayta düşürmeyi başardı. Ayrıca Fenerbahçe, bu sezon oynadığı 19 resmi maçta rakiplerini 93 kez ofsayta düşürdü. Öte yandan Süper Lig’in 2022/23 sezonunda en fazla gol atan (28), gol beklentisi yaratan (19.56 xG) ve net gol pozisyonuna giren (37) takımı da Fenerbahçe oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN