Juventus, FIFA Kulüpler Dünya Kupası G Grubu açılış maçında Al Ain karşısında gol yağmuru yaşattı. Milli futbolcumuz Kenan Yıldız'ın uzaktan attığı şahane golle geceye damga vurduğu mücadelede İtalyan temsilcisi sahadan 5-0’lık galibiyetle ayrıldı.
FIFA Kulüpler Dünya Kupası G Grubu’nda mücadele eden Juventus, ilk maçında Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi Al Ain’i farklı mağlup etti. Washington'daki Audi Field Stadyumu’nda oynanan ve TSİ 04.00’te başlayan karşılaşmada İtalyan devi, sahadan 5-0 gibi net bir skorla galip ayrıldı.
KENAN YILDIZ’DAN NEFİS GOL
Maça etkili başlayan Juventus, 11. dakikada Kolo Muani ile öne geçti. 21. dakikada Francisco Conceição skoru 2-0’a taşıdı. 31. dakikada ise sahneye milli futbolcumuz Kenan Yıldız çıktı. Ceza sahası dışından yaptığı harika vuruşla ağları havalandıran genç oyuncu, geceye adını altın harflerle yazdırdı.
???????? Milli futbolcumuz Kenan Yıldız sahnede!! Uzaklardan köşeye harika bir şut gönderdi Kenan! Juventus farkı 3'e çıkardı! pic.twitter.com/mr7Eios7Wo
— TRT Spor (@trtspor) June 19, 2025
İlk yarının uzatma dakikalarında tekrar sahneye çıkan Kolo Muani, skoru 4-0 yaptı. Francisco Conceição ise 58. dakikada farkı 5’e çıkararak maçın sonucunu ilan etti.
GRUPTA LİDERLİK JUVENTUS’UN
Bu farklı galibiyetle Juventus, averaj farkıyla G Grubu’nda Manchester City’nin önüne geçerek zirveye yerleşti. İtalya temsilcisi ikinci maçını 22 Haziran’da Fas temsilcisi Wydad Casablanca ile oynayacak. Al Ain ise 23 Haziran’da güçlü rakibi Manchester City ile karşı karşıya gelecek.