Kuntz’un koltuğu sallanıyor

Kuntz’un koltuğu sallanıyor

Milli Takım’da gösterdiği performansla taraftarların beklentisinin çok altında kalan Stefan Kuntz’un takımdan ayrılma ihtimali her geçen gün artıyor. Son olarak Hırvatistan maçını kaybeden Kuntz’un koltuğu sallanırken, Alman teknik adamın yerine geçebilecek isimler de belli olmaya başladı.

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ikinci maçında Türkiye A Milli Takımı ilk yenilgisini kendi sahasında Hırvatistan’a karşı aldı. Bursa Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan ve ilk yarısının konuk ekibin 2-0’lık üstünlüğüyle kapattığı mücadelede Milli Takım varlık gösteremedi. İlk yarıdan maçı koparan Hırvatistan’da goller Kovacic’ten gelirken bu sonuçla Hırvatistan grupta liderlik koltuğuna oturdu.

İlk maçlar sonucunda aldığı galibiyetle grupta liderlik koltuğunda oturan A Milli Takım bu sonucun ardından grupta üçüncülüğe geriledi. Hırvatistan’a karşı 11.maçına çıkan Kırmızı-Beyazlılar rakibine mağlup olarak 4.yenilgisini yaşadı.

Rakibi karşısında bugüne kadar 11 maçta sadece 1 galibiyet alan Türkiye, söz konusu maçlarda rakibinden 15 golüne karşılık olarak rakip fileleri 9 kez havalandırdı. UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçlarında Ermenistan’a konuk olan Türkiye, gösterdiği performansla beklentilerin altına kalmasına rağmen galibiyete ulaşmıştı.

Takımın başında bulunan Alman teknik adam Stefan Kuntz’un performansı beğenilmezken Hırvatistan mücadelesinde alınan mağlubiyet Kuntz’un koltuğunun sallanmasına neden oldu. A Milli Futbol Takımı, Teknik Direktör Stefan Kuntz önderliğinde daha önce çıktığı 15 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik, 3 de yenilgi aldı. Kuntz, Hırvatistan mağlubiyetinin ardından yenilgi sayısını 4’e çıkardı. İstediği futbolu sahaya yansıtamayan Alman teknik adamın oyuncu tercihleri de taraftarlar tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Genç futbolcu Arda Güler’in ilk 11’de yer almamasını eleştiren taraftar ve camia büyükleri, sakatlanarak oyundan çıkan Milli Takım Kaptanı Hakan Çalhanoğlu’nun yerine oyuna Arda’nın girmemesini de eleştirdi. Hırvatistan maçının ardından ismi ayrılıkla anılmaya başlayan Kuntz’un yerine A Milli Takım’ın başına geçebilecek en net aday olarak Sergen Yalçın öne çıktı. Daha önce Beşiktaş’la şampiyonluk yaşamış olan Türk futbolunun efsanelerinden olan Yalçın’ın grubun sonraki iki mücadelesinde alınacak olası mağlubiyetler ardından Kuntz’un yerine takımın başına geçmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN