Kylian Mbappe PSG'den ayrılıyor: Yeni takımının açıklanması an meselesi

Kylian Mbappe PSG'den ayrılıyor: Yeni takımının açıklanması an meselesi

Kylian Mbappe, sosyal medya üzerinden yaptığı video paylaşımıyla sezon sonunda PSG'den ayrılacağını duyurdu. Mbappe'nin Real Madrid'e transfer olması bekleniyor.

Dünyanın önde gelen futbolcularından biri olan Kylian Mbappe, Paris Saint-Germain (PSG) formasını 7 sezon sonra bırakmaya karar verdiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Pazar günü Parc des Princes'te son kez PSG formasıyla sahaya çıkacağını belirten Mbappe, uzun yıllar Fransa'nın en büyük kulübünde oynadığı için gurur duyduğunu ancak yeni bir meydan okumaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti. 25 yaşındaki futbolcu, PSG'den ayrılma kararının zor olduğunu ancak 7 yılın ardından yeni bir döneme başlama vaktinin geldiğini vurguladı.

İSMİ REAL MADRİD İLE ANILIYOR

Mbappe'nin hangi takıma transfer olacağı konusunda net bir açıklama yapmamasına rağmen, uzun süredir adı Real Madrid ile anılıyordu. Gazeteci Fabrizio Romano, Real Madrid ile Mbappe arasındaki sözleşmenin şubat ayından beri hazır olduğunu belirtirken, Di Marzio ise transferin 1 Haziran'daki Şampiyonlar Ligi finalinin ardından resmen açıklanacağını bildirdi.

PSG formasıyla geçirdiği 7 sezon boyunca Mbappe, tüm kulvarlarda 306 maça çıkarak 255 gol kaydetti. Bu süre zarfında 6 lig şampiyonluğu ve toplamda 14 kupa zaferi yaşadı. Ancak, henüz Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırma başarısı gösteremedi. BBC'nin şubat ayındaki haberine göre, Real Madrid'in Mbappe'ye yıllık 15 milyon euro'dan 5 yıllık bir sözleşme teklif ettiği ve imza parası olarak da 150 milyon euro önerdiği belirtilmişti.

Mbappe'nin PSG'den ayrılma kararı futbol dünyasında büyük yankı uyandırırken, Real Madrid transferinin resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN