Madrid’de Benzema dönemi bitti

Madrid’de Benzema dönemi bitti

Real Madrid, 14 yıldır formasını giyen Karim Benzema’ya veda etti. 35 yaşındaki yıldız, Al Ittihad ile yıllık 100 milyon euro maaşa el sıkışırken Suudi Arabistan’dan da Dünya Kupası elçiliği için 400 milyon euro almaya hazırlanıyor.

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, 14 yıldır formasını giyen 35 yaşındaki Cezayir asıllı Fransız yıldız futbolcu Karim Benzema ile sezon sonunda yollarını ayırma kararı aldı. İspanyol kulüpten yapılan yazılı açıklamada “Real Madrid onun evi ve her zaman öyle kalacak. Ona ve tüm ailesine hayatının yeni döneminde en iyi dileklerimizi sunuyoruz” denildi.

Açıklamada “Benzema, kulübümüze 2009 yılında henüz 21 yaşında katıldı ve tarihimizin bu altın çağında önemli bir oyuncu oldu. Formamızı temsil ettiği 14 sezon boyunca 25 şampiyonluk kazandı. Bu bir Real Madrid oyuncusu için rekor bir sayı.

5 UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası, 5 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 4 UEFA Süper Kupası, 4 La Liga Kupası, 3 Kral Kupası ve 4 İspanya Süper Kupası” bilgisi verildi. Benzema, 647 maçla Real Madrid formasını en çok giyen beşinci oyuncu ve İspanyol takımda 450 golü bulunan Cristiano Ronaldo’nun ardından 353 golle en çok gol atan ikinci futbolcusu konumunda.

Ayrıca Suudi Arabistan temsilcisi Al Ittihad, Karim Benzema’yı renklerine katmaya hazırlanıyor. Fransız yıldız, Al Ittihad ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak ve bu anlaşma kapsamında sezon başına vergi kesintisi olmadan 100 milyon euroyu aşan bir ücret alması bekleniyor.

Benzema’ya Suudi Arabistan’ın 2030 Dünya Kupası umutlarını güçlendirmek amacıyla özel bir sözleşme teklif edildi. Yıldız futbolcuya teklif edilen iki sezonluk olan 400 milyon euroluk kontrata göre Fransız golcü ayrıca gelecekte Dünya Kupası adaylığı sürecinde Arabistan’ın elçisi olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN