Manchester City'nin başarılı teknik direktörü Pep Guardiola kariyerinin geleceğiyle ilgili belirsizlikleri dile getirdi.
Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, ESPN’e verdiği röportajda futbol dünyasını şaşırtan bir açıklamada bulundu. 2016 yılından bu yana İngiliz ekibinin başında bulunan tecrübeli çalıştırıcı, sözleşmesinin bitimiyle birlikte kariyerine ara vereceğini açıkladı.
Guardiola, “Manchester City ile sözleşmem bittikten sonra ara vereceğim. Bundan eminim. Emekli olur muyum bilmiyorum ama kesinlikle bir süre teknik direktörlük yapmayacağım.
Nasıl hatırlanmak istediğimi bilmiyorum. Hepimiz unutulmaz bir kariyer için çalışıyoruz, kazanıyoruz ama Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City taraftarının takımlarımın oyununu izlemekten keyif aldığını düşünüyorum. Hatırlanıp hatırlanmayacağımızı düşünerek yaşamamalıyız
Guardiola, Manchester City için bu sezonun beklentilerin altında geçtiğini de açık sözlülükle dile getirdi. Takımın performansına dair değerlendirmelerde bulunan İspanyol çalıştırıcı, “Bu yılın zor geçmesinin tek bir nedeni yok. Verdiğim yanlış kararlar da vardı. Çok şey öğrendik,” dedi.
Başarılı teknik adam, “İnsanlar yenilgilerden daha çok şey öğrendiğimizi söyler ama ben zaferlerin de öğretici olduğunu düşünüyorum. Ancak bu sezon beklediğimizin çok altında kaldık. Liverpool’un bu kadar gerisinde kalacağımızı düşünmemiştim,” diyerek itirafta bulundu.