Metecan Birsen'den KARAR'a çarpıcı açıklamalar: Kupa yolunda ilk hedef 2'de 2

Metecan Birsen'den KARAR'a çarpıcı açıklamalar: Kupa yolunda ilk hedef 2'de 2

Belarus ve Büyük Britanya ile FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri ilk pencere maçlarında karşılaşacak A Milli Basketbol Takımı'nın yıldızlarından James Metecan Birsen, turnuva adına umutlu konuştu. Zorlu bir grupta olduklarına değinen yıldız oyuncu “ Seyircimizin gücüyle 2'de 2 yapıp avantajlı konuma geçmek istiyoruz” dedi. Fenerbahçe Beko'ya dönüş hikayesini de anlatan Metecan Birsen “Fenerbahçe’de olmak çok özel bir his” ifadelerini kullandı.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu'nun ilk pencere maçlarında Belarus ve Büyük Britanya ile kozlarını paylaşacak A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda yıldız oyuncularımızdan James Metecan Birsen, KARAR'a özel açıklamalarda bulundu. Lafı fazla uzatmadan sözü, Milli Takım forması ile neler hedeflediği, Fenerbahçe Beko'ya dönüş hikayesi, gelecek planları ve birçok konuya daha değinen Metecan Birsen'e bırakalım...

-Dünya Kupası yolunda önce Belarus ardından Büyük Britanya ile ilk pencere maçlarımız var. Her iki maç için de ayrı ayrı değerlendirme alabilir miyim?

Çok sıkı çalışıyoruz şu an için hazırlık dönemimiz verimli geçiyor. Kadromuzun potansiyelinin ve yapabileceklerimizin farkındayız. Dünya Kupası'nda yer almak istiyoruz. İlk önce belirttiğiniz gibi Belarus ile oynayacağız. Şu an tamamen Belarus maçına odaklandık ve elimizden gelenin en iyisini yapmak için çabalıyoruz. Bunun için mesai harcıyoruz ve sıkı çalışıyoruz. Ardından evimizde seyircimizle beraber Büyük Britanya maçına çıkacağız. 2 yıl aradan sonra bir milli maçta seyircimizle beraber oynayacağız. O yüzden hem kendim hem de takım olarak çok heyecanlıyız. 2'de 2 yapıp avantajlı konuma geçmek istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

212.jpg

SON TOPA KADAR SAVAŞACAĞIZ

-Turnuvaya katılma yolunda şansımızı nasıl görüyorsun?

Grubumuzda Yunanistan gibi güçlü bir takım var. Fakat Büyük Britanya ve Belarus takımları da çok tehlikeli ve her maça aynı konsantrasyonla çıkmamız gerekiyor. İyi mücadele edip her maçta son topa kadar savaşacağız. Bunların sonucunda Dünya Kupası'na kalacağımızı inanıyorum.

-2020 Tokyo Olimpiyatları yolunda istediğimizi alamamış olmamız sonraki turnuvalar için milli takımdaki havayı nasıl etkiliyor?

İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Potansiyelimiz mücadele gücümüz çok yüksek. Alt yaş gruplarında beraber oynamamızın da büyük avantajı var. Yaz döneminde Olimpiyat Elemeleri'nde beraber bir turnuvada mücadele ettik. Her turnuvada ve her kampta daha çok birbirimizi tanıyoruz. Ve ivmemiz yukarı yönlü seyir ediyor. Bunun da uzun vadede ülke basketbolumuzu olumlu etkileyeceğini düşünüyorum.

213.jpg

FENERBAHÇE'NİN GÜVENİ ETKİLİ OLDU

-Bu sezon Fenerbahçe Beko ile yeni bir maceraya atıldın. İmza attığın günden bu yana nasıl bir süreç geçirdin, bu serüvenden biraz bahseder misin?

Tekrar Fenerbahçe Beko’da olmak tabii ki de çok güzel bir duygu. THY EuroLeague’den farklı takımların da bana ilgisi vardı o yüzden karar vermekte zorlandım. Fakat Fenerbahçe organizasyonun bana olan güvenini ve ilgisini gördükten sonra bu kararı verdim. Kendimi basketbol anlamında daha çok geliştirebileceğimi ve oyunuma daha çok şey katabileceğimi düşündüm. Fenerbahçe’de olmak çok özel bir his. Burada sayısız kupa kazanmak ve başarılar elde etmek istiyorum.

GELECEK NESİLE ÖRNEK OLACAĞIM

-Hem kulüp hem de milli takımlar düzeyinde uzun ve kısa vadedeki hedeflerin neler?

Kulüp olarak hem Avrupa’da hem de Türkiye Ligi'nde kupalar kazanmak istiyoruz. Bunun için kenetlenmiş durumdayız. Milli Takım'da da şu an kısa vadedeki amacımız Dünya Kupası elemelerinde grubu en iyi şekilde bitirmek. Yazın da Avrupa Şampiyonası'nda gidebileceğimiz en uç noktaya kadar gitmek hedeflerimizin içinde. Ülke basketbolunda hem NBA’de hem de Avrupa'da iyi oyuncularımız var ve bunların sayısı da her geçen yıl artıyor. Uzun vadede planlarım hem kulüp hem de Milli Takım adına örnek bir sporcu olmak istiyorum. Şu an bizi televizyon karşısında izleyen kardeşlerime örnek olmak istiyorum. Basketbol ile yatıp kalkan bir sürü genç kardeşim var bazılarını biliyorum bazıları ile etkileşim halindeyim zaman buldukça onlarla sohbet ediyorum. Onların hayatlarına dokunmak onlar için rol model olmak istiyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN