Okan Buruk: Hakem seviyesi yeterli değil

Okan Buruk: Hakem seviyesi yeterli değil

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yabancı kuralının takımları olumsuz etkilediğini ifade etti. Hakem hatalarına da dikkat çeken deneyimli çalıştırıcı “Federasyon tarafında kötü bir niyet olmadığına inanıyorum ama yetersiz olduklarını düşünüyorum” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Tivibu Spor’da Erkut Öztürk ve Tümer Metin’in sorularını yanıtladı. Galatasaray’ın başına geçtiği ilk sezonda şampiyonluk yaşayan Okan Buruk, geride bıraktığımız sezonu değerlendirdi.

Okan Buruk, yabancı kuralını eleştirirken “Türk kuralında oyuncu değişikliğinin sizin elinizde olması aslında en güzeli. Ama maalesef o kısıtlama devam ediyor. Örneğin Kazımcan’ı başlattığımda Leo Dubois’yı yerine yedek oyuncu olarak sokamıyorum ve orada 2 değişiklik yapmam gerekiyor. Bizim elimizi en çok zorlaştıran da bu. Ama genel olarak sonunu bence iyi bitirdik. Kazımcan da iyi bitirdi. Sezon boyunca sol bekte 5 tane farklı isimle oynadık. Ama genel olarak iyi bitirdiğimizi söyleyebilirim” dedi.

Hakem hatalarından ve performanslarından bahseden ve hakemlerden memnun olmadıklarını belirten Okan Buruk, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Genel olarak memnun değiliz. Süper lig seviyesinde, Türkiye’nin en üst seviyesinde ve VAR’ın bu kadar etkili olduğu, 4 hakemin, yandaki hakemin bu kadar etkili olduğu bir platformda bu kadar hata yapmamaları gerekiyor. Ben hata yaptığımda eleştiriyorlar. Hakemlerin eleştirilmeyeceği düşüncesini anlamıyorum. Hata yapan herkes eleştiriliyor. Hakem de eleştirilecek o da profesyonel ve en üst seviyede bu işin daha iyisini yapacak. Genel olarak şu an için federasyonun çalıştığına, kesinlikle orada kötü bir niyet olmadığına inanıyorum ama yetersiz olduklarını düşünüyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN