Geçen sezon Süper Lig'de gol krallığı yaşayan Trabzonspor'un Nijeryalı golcü oyuncusu Paul Onuachu, Avusturya kampında dikkat çekici açıklamalara imza attı.
TRT Spor'un sorularını yanıtlayan golcü oyuncu, “Sezon öncesi kampların en önemli noktası birbirini tanımak, hocanın istediklerini anlamak ve aynı yönde hareket etmektir. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Hocamızın bizden neler istediğini, neler beklediğini anlamaya çalışıyoruz. Birbirimizi tanımaya çalışıyoruz. Kampın en önemli noktaları bunlar. Biz de bunları yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Geçen sezonu değerlendiren Onuachu, “Ben kendimi her zaman bir takım oyuncusu olarak tarif ediyorum. Belki bireysel olarak bazı şeyleri başarabilirsiniz ancak büyük başarı yakalamak istiyorsanız bunu takım olarak yaparsınız. Belki golleri atan kişi benim ama o asist olmazsa, kanat veya savunma oyuncusu işini yapmazsa, baskı olmazsa belki goller gelmeyecektir. Golleri bireysel olarak benim attığımı görebilirsiniz ancak burada takım olarak gol atıyoruz. En çok golü atmak istersiniz ama bunun arkasında takımın başarısı var. Bireysel başarıdan ziyade takım olarak başarı istiyorum” diye konuştu.
"BU SEZON BEKLENTİLER DAHA BÜYÜK OLACAK"
Yeni sezonda beklentilerin yüksek olacağını ifade eden golcü oyuncu “Bu sezonki beklentiler geçen sezona göre daha büyük olacaktır. Elbette Türkiye Kupası’nı kazandık. Avrupa’dayız. Burada da başarılı olmalıyız. Bununla ilgili de beklenti olacaktır. Tarzımızın çok fazla değişeceğini düşünmüyorum. Geçen seneye benzer bir tarzda oynayacağımızı düşünüyorum. Bizim için en önemli nokta, özellikle hazırlık döneminde yeni arkadaşlarımız da dâhil olmak üzere hocamızın istediklerini anlamak” dedi.
Yıldız golcü, Fatih Tekke hakkında ise "Saha içinden gelmiş, futbolculuk yapmış ve sizinle aynı pozisyonda oynamış biriyle çalışmak, hocayla iletişimimizi güzelleştiriyor” dedi.
"TRABZON'A AYAK BASTIĞIM İLK ANDA O SEVGİYİ HİSSETTİM"
Trabzonspor'a transfer olduğu ilk günden beri kendisini özel hissettiğini vurgulayan golcü oyuncu, “Trabzon’a ayak bastığım ilk anda o sevgiyi hissettim. Sevgiden de öte hissettiğim bir duygu vardı: Benim yerim burası. Kendimi ilk zamandan itibaren buranın bir parçası gibi hissettim” dedi.
Southampton ile geçirdiği sezonun ardından yeniden Trabzonspor’a gelmek için önemli bir mücadele verdiğini belirten Onuachu, “İlk geldiğim saniyede ‘Benim yerim burası’ hissiyatını bu şehir bana vermişti. Tekrar katılmak için çok uğraşmıştım ancak günün sonunda karar verici olan kulüpler. Kulüplerin kararlarına saygı duymalısınız” ifadelerini kullandı.
“TRABZONSPOR’DA OYNAMAK KADERİMİN BİR PARÇASIYDI”
İnancını hiçbir zaman kaybetmediğini vurgulayan Nijeryalı forvet, “Kendime, buraya katılmanın ve Trabzonspor’da oynamanın kader olduğunu söyledim. Bu, kaderimin bir parçasıydı. Ben de bu inancımı bırakmadım. Trabzonspor’a katılma arzumu gösterdim” diye konuştu.
“KALBİM TRABZON DIŞINDA BİR YER İSTEMEDİ”
Türkiye’den farklı takımlardan teklif alıp almadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Onuachu, “Farklı ilgiler vardı. Türkiye’den beni isteyen kulüpler de olmuştu. Çok ciddi anlamda teklifler de oldu. Ancak kalbim Trabzon dışında bir yer istemedi. Şehrin, taraftarın ve buranın bana verdiği farklı bir duygu ve cesaret var” dedi.
Southampton’dan ayrılması durumunda tek tercihinin Trabzonspor olduğunu belirten Nijeryalı golcü, “Southampton’dan ayrıldığım durumda ya Trabzonspor olacaktı ya da hiçbir yer olmayacaktı. Bu isteği her zaman korudum. Burayla farklı bir bağım vardı. Ayak bastığım ilk andan itibaren burada kendimi çok mutlu hissediyorum” ifadelerini kullandı.
Golcü oyuncu ayrıca şunları söyledi;
"Bu sene adına önemli şeyler var. Şehir, taraftar ve kulüp olmak üzere herkes adına önemli bir sezon. Hepimiz birlikte çalışıp elimizden gelen başarıyı göstermek istiyoruz.
Kulüple ayrı bir bağım var. Başkan ve başkan yardımcılarıyla da ayrı bir bağ kurduk. İyi ki burayı seçtim. Southampton’dan ayrılık sürecinde ya Trabzonspor olacak ya da başka bir yer olmayacak demiştim. İyi ki buraya geldim.
Yeteneğin yanında sıkı çalışma da gerekiyor. Sıkı çalışmazsanız yeteneğin hiçbir önemi kalmaz. Ben de sıkı çalıştım. Yeteneğimi Trabzonspor için kullanmaya çalışıyorum”
