Süper Lig’e yükseldiği ilk sezonda yaptığı radikal kadro operasyonuyla dikkat çeken Amedspor, yerli rotasyonunun merkezine Salih Uçan’ı yerleştirmeye hazırlanıyor. Beşiktaş’tan ayrılan ve bonservis avantajı cebinde olan tecrübeli oyuncunun transferi, Diyarbakır ekibi için sadece bir "yıldız transferi" değil, aynı zamanda taktiksel bir zorunluluk.
Trendyol Süper Lig’in yeni ve iddialı ekiplerinden Amedspor, transfer piyasasını altüst etmeye devam ediyor. Kadrosuna kattığı dünya çapındaki isimlerle adından söz ettiren Diyarbakır temsilcisi, orta sahasını yerli bir liderle güçlendirmek için düğmeye bastı. Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olan deneyimli milli futbolcu Salih Uçan ile yapılan görüşmelerde artık son aşamaya gelindi.
SALİH UÇAN AMEDSPOR İLE ANLAŞTI MI?
Kariyerinde Fenerbahçe, Roma, Empoli ve Beşiktaş gibi dev kulüplerin formasını giyen 32 yaşındaki Salih Uçan, Süper Lig tecrübesiyle Amedspor'un yeni sezondaki en büyük kozlarından biri olacak. Teknik direktör Besnik Hasi’nin raporu doğrultusunda ilerleyen yönetim, bonservis engeli bulunmayan yıldız oyuncuyla yıllık garanti ücret ve imza parası üzerindeki son pürüzleri temizlemek üzere.
SALİH UÇAN MALİ ŞARTLARI NELER?
Amedspor yönetiminin, bonservisi elinde bulunan 32 yaşındaki deneyimli orta saha oyuncusuna sunduğu sözleşme şartları, piyasa koşullarına oldukça uygun bir zeminde ilerliyor. Görüşmelerdeki temel mali başlıklar şu şekilde özetlenebilir:
Yıllık Ücret Detayları: Bonservis maliyetinin olmaması Diyarbakır ekibinin elini güçlendirirken, tarafların yıllık 1.2 ila 1.5 milyon Euro arasında bir garanti maaş üzerinden el sıkışmaya yakın olduğu belirtiliyor.
Sözleşme Dağılımlı İmza Parası: Kulübün kasasından bonservis bedeli çıkmayacağı için futbolcu cephesinin talep ettiği imza parasının, taksitler halinde sözleşme süresine yayılması konusunda ortak bir noktada buluşuluyor.
Ekonomik Kaynak: Süper Lig seviyesindeki bu yüksek maliyetli transferin bütçesi, kulübün mali tablolarında dikkat çeken ve toplam gelirlerin %71'ini kapsayan 375.3 milyon TL'lik güçlü bağış fonundan karşılanıyor.

AMEDSPOR'DAN KİMLER AYRILDI?
Amedspor, bu yaz transfer döneminde 11 oyuncuyla yollarını ayırarak takımın omurgasını tamamen yeniledi. Furkan Soyalp hamlesinin ardından Salih Uçan’ın da eklenmesi, orta sahadaki yerli kalitesini en üst seviyeye çıkaracak. Salih, hem savunmadan top çıkarma becerisi hem de hücum hattındaki Gift Orban ve Krasniqi gibi patlayıcı oyuncuları besleyecek pas vizyonuyla oyunun yönünü belirleyecek isim konumunda.
| Oyuncu | Mevki | Ayrılış Nedeni / Yeni Takımı |
|---|---|---|
| Felix Afena-Gyan | Sol Kanat | Sözleşme Sonu / Cremonese (Serie B) |
| Oleksandr Syrota | Stoper | Sözleşme Sonu / Dinamo Kiev |
| Atakan Müjde | Ön Libero | Sözleşme Sonu / Kasımpaşa |
| Dilhan Demir | Sağ Kanat | Sözleşme Sonu / Gençlerbirliği |
| Emrah Başsan | Orta Saha | Sözleşme Bitişi |
| Hasan Ali Kaldırım | Sol Bek | Sözleşme Bitişi |
| Tarkan Serbest | Ön Libero | Sözleşme Bitişi |
| Murat Uçar | Sağ Bek / Kanat | Sözleşme Bitişi |
| Adama Traore | On Numara | Sözleşme Bitişi |
| Andre Biyogo Poko | Orta Saha | Sözleşme Bitişi |
| Oğuzhan Matur | Sol Bek | Sözleşme Bitişi |
AMEDSPOR KADROSU SİL BAŞTAN YANİLENDİ
Bu sezon adeta kabuk değiştiren Amedspor; Alban Lafont ve Gift Orban gibi elit yabancı hamlelerinin yanına Salih Uçan’ı da ekleyerek Süper Lig’de sadece kalıcı olmak istemediğini, üst sıraları hedeflediğini açıkça kanıtlıyor. Transferin önümüzdeki günlerde resmiyet kazanması ve deneyimli orta sahanın takıma katılması bekleniyor.
AMEDSPOR GÜNCEL KADRO DURUMU
Süper Lig'de kalıcı ve iddialı bir takım kurmak isteyen Diyarbakır temsilcisi, teknik direktör Besnik Hasi yönetiminde adeta kadroyu baştan aşağı yenilemiştir. Kulüp, yaş politikasında 30 yaş üstü yabancı oyuncu almama kuralını uygularken, yerlide ise Süper Lig tecrübesine odaklanmıştır.
| Oyuncu | Mevki | Geldiği Takım | Sözleşme Süresi |
|---|---|---|---|
| Gift Orban | Forvet | Hoffenheim | Resmi İmzayı Attı |
| Alban Lafont | Kaleci | Nantes | Resmi İmzayı Attı |
| Ermal Krasniqi | Sağ Kanat | Sparta Prag | 2+1 Yıllık |
| David Bates | Stoper | Standard Liège | Resmi İmzayı Attı |
| Lumbardh Dellova | Stoper | CSKA Sofya | 3 Yıllık |
| Umut Meraş | Sol Bek | Eyüpspor | Bedelsiz |
| Furkan Soyalp | Orta Saha | Kayserispor | 1+1 Yıllık |
| Rayan Raveloson | Orta Saha | Young Boys | Resmi İmzayı Attı |
