Sasa İliç'ten yıllar sonra gelen itiraf: O kırmızı kartı görerek aptallık ettim

Sasa İliç'ten yıllar sonra gelen itiraf: O kırmızı kartı görerek aptallık ettim

Galatasaray'ın unutulmaz yabancı oyuncularından Sasa İliç, 2006-2007 sezonunda Kayseri Erciyesspor karşısında gördüğü kırmızı kart hakkında “Partizan'dan sonra en sevdiğim kulüp Galatasaray ve bu yüzden Galatasaray’ın kalbimde ayrı bir yeri var. Kayseri Erciyes karşısında gördüğüm kırmızı kartı çok iyi hatırlıyorum. Aptalca bir hareket yaptım ve eminim ki takımın o maçı kaybetmesindeki en büyük suçlusu benim'' dedi.

FURKAN UZUN

Galatasaray’ın unutulmaz yabancı futbolcularından Sasa İliç, sadece 2 sezon oynadığı Türkiye’de taraflı tarafsız her futbolseverin sevgisini kazanan savaşçı bir futbolcuydu. 2005-2006 sezonunda Eric Gerets yönetiminde kazanılan mucizevi şampiyonluğun başrol oyuncularından biri olan Sasa İliç, 2007 yazında Galatasaray’dan ayrılarak Avusturya’nın Red Bull Salzburg takımına transfer oldu.

Ama aradan geçen 15 yıla rağmen ne o Galatasaray taraftarını ne de Galatasaray taraftarı onu unutabildi. Galatasaray taraftarlarının Ali Sami Yen'de yarattığı atmosferin harika olduğunu belirten İliç, bugünlerde ülkesinin Cukaricki takımında teknik direktörlük hayatının ilk sezonunu başarılı bir şekilde yaşıyor.

Galatasaray tarihinde özel bir yerde yer alan, Sırbistan futbolunun yetiştirdiği en önemli isimlerden Sasa İliç’le futbol hayatında geride bıraktığı günleri ve gelecek hedeflerini konuştuk.

2006-2007 sezonunun 27. haftasında Kayseri Erciyesspor karşısında gördüğü kırmızı kartla Adnan Polat'ın ''ihanet'' suçlamasıyla karşı karşıya kalan İliç, yıllar sonra tarihi bir itirafta bulundu. İliç o sezon Galatasaray'ın şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaybetmesine neden olan mağlubiyet hakkında ''o kırmızı kartı görerek aptallık yaptım'' dedi.

Türkiye'de sadece 2 yıl oynamana rağmen Türk futbol severler ve özellikle Galatasaray taraftarları seni çok güzel anılarla hatırlıyor. Sen Galatasaray'ı nasıl hatırlıyorsun, Galatasaray denince aklına ne geliyor?

Partizan'dan sonra en sevdiğim kulüp Galatasaray ve bu yüzden Galatasaray’ın kalbimde ayrı bir yeri var. Galatasaray'da iki güzel yıl geçirdim, şampiyonluk yaşadım ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadım… Galatasaray’a transfer olunca kulüpte herkesten büyük bir karşılama aldım, başkan, antrenörler, oyuncular ve kulüpteki tüm insanlar beni çok iyi bir şekilde karşılamıştı. Galatasaray'daki başkanım rahmetli Özhan Canaydın'ın insanlarla iletişimi çok iyiydi. Onunla iki yıl çalıştım çok iyi bir patrondu. Onunla beraber unutulmaz bir şampiyonluk kazandık.

Galatasaray'a transfer olmadan önce kulübün geçmişi hakkında neler biliyordun ve transferin gerçekleştikten sonra ne buldun, Galatasaray beklentilerini karşıladı mı?

Daha önce Galatasaray’da oynayan Dzevad Prekazi ve Simovic'in Galatasaray'da büyük iz bıraktığını biliyordum. Galatasaray'a gitmeden önce Prekazi ile konuştum ve bana kulüp hakkında her şeyi anlattı.

O KIRMIZI KARTI GÖREREK APTALLIK YAPTIM

Galatasaray'daki son sezonunda Kayseri Erciyes'e karşı kırmızı kart gördün. Maç sonunda Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Polat, "İliç takıma ihanet etti" dedi ve sezon sonunda Galatasaray'dan ayrıldın. Takımdan ayrılmanda bu açıklama etkili oldu mu?

Kayseri Erciyes karşısında gördüğüm kırmızı kartı çok iyi hatırlıyorum. Aptalca bir hareket yaptım ve eminim ki takımın o maçı kaybetmesindeki en büyük suçlusu benim. O dönem menajerim kötü şeyler yaptığı için Galatasaray'dan ayrıldığımı söylemeliyim. Yani Galatasaray’dan menajerim yüzünden ayrıldım. Galatasaray’dan sonra transfer olduğum Red Bull Salzburg’da oynarken Türkiye’den bazı teklifler aldım ama bazı konularda anlaşamadık. Bunlar Galatasaray derecesinde olmayan kulüplerdi. Şu anda Cukaricki'nin antrenörüyüm, kariyerimin başındayım. Gelecekte Türkiye'de teknik direktör olarak çalışmayı içtenlikle istiyorum. Yavaş yavaş zamanla olacak.

Şimdi neredeler: Sasa Ilic - TRT Spor - Türkiye`nin güncel spor haber kaynağı

TAKIMDA ÇOK AZ KİŞİ ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORDU

2005-2006 sezonunda Galatasaray, mucizevi bir şekilde şampiyon olarak unutulmaz bir başarıya imza attı. Bu şampiyonluk senin için ne ifade ediyor, 16 yıl geriye baktığında, o 16 dakika hakkında ne hatırlıyorsun?

O 16 dakika çok heyecanlıydı. Takımda şampiyon olacağımıza inanan futbolcu sayısı çok azdı. Denizli- Fenerbahçe maçını yöneten hakem son düdüğü çalana kadar Ali Sami Yen’de hiçbir ses duyulmadığını hatırlıyorum. Fenerbahçe maçı 1-1 sona erdi ve bu sonuçla biz şampiyon olmuştuk. Fenerbahçe maçı bittikten sonra, stadyumdaki çılgınlık ve kutlama muhteşemdi. O 16 dakikayı unutamıyorum. Türkiye’deki günlerimin en unutulmaz olayı o 16 dakikanın sonunda kazandığımız şampiyonluk ve bu şampiyonluğun kutlamaları.

GALATASARAY-FENERBAHÇE DERBİLERİ, SIRBİSTAN’DAKİ KIZILYILDIZ- PARTİZAN DERBİLERİNE BENZİYOR

Galatasaray’ın Türkiye’deki en büyük ezeli rakibi Fenerbahçe. Fenerbahçe-Galatasaray maçları hakkında neler hatırlıyorsun?

Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, Galatasaray’ın rakipleri. Bu takımlar Türkiye’nin büyük takımları. Galatasaray- Fenerbahçe maçlarına dair stadyumlardaki olağanüstü atmosferi hatırlıyorum. Orada iki yıl boyunca, onlara karşı olumlu bir sonuç alamamıştık. Galatasaray-Fenerbahçe derbileri Sırbistan’daki Partizan-Kızılyıldız derbilerine benziyor. İkisi de çok ateşli derbiler. Ama hangisi daha ateşli karar veremiyorum.

ALİ SAMİ YEN’DEKİ ATMOSFER HARİKAYDI

Galatasaray'ın unutulmaz zaferlere ev sahipliği yaptığı Ali Sami Yen Stadyumu 2011'de yıkıldı… Ali Sami Yen stadı size neyi hatırlatıyor, Ali Sami Yen'i özlediniz mi?

Ali Sami Yen'de oynadım ve o stadyumu gerçekten çok sevdim. Taraftarlarımızın orada yarattığı atmosfer harikaydı. Galatasaray'ın muhteşem görünen yeni bir stadyum inşa ettiğini biliyorum. Yeni stadyumun en gürültülü stadyum olduğunu duydum. Ama henüz yeni stada gitmedim. Umarım yakında oraya giderim

GALATASARAY'IN MAÇLARINI TAKİP EDİYORUM

Türkiye ligini takip ediyor musun? Galatasaray'ın bu sezonki performansı hakkında neler söylemek istersin?

Galatasaray’ın maçlarını takip ediyorum ve Barcelona'ya karşı oynadıkları maçları izledim. Dünyanın en iyi takımlarından birine karşı harika oynadılar. Ligde gösterdikleri performans beklentilerin altında. Umarım seneye onlar adına her şey çok daha güzel olur. Trabzonspor’un lider olduğunu biliyorum. Galatasaray’dan takım arkadaşım Orhan Ak orada yardımcı antrenör. Bu yıl ligde hak ettikleri yerde, birinci sıradalar ve Trabzon'un bu başarısında eski takım arkadaşım Orhan Ak'ın payı olması beni mutlu ediyor. Bir diğer eski takım arkadaşım Stepjan Tomas, Göztepe’nin teknik direktörü. Umarım Tomas takımını küme düşmekten kurtarır.

ARDA TURAN, SON 10 YILIN EN İYİ TÜRK FUTBOLCULARINDAN BİRİ

Eski takım arkadaşın Arda Turan başarılı bir İspanyol macerasının ardından Galatasaray'a döndü. Ancak bu sezon forma şansı bulmakta zorlanıyor. Onun hakkında ne söylemek istersin?

Arda Turan son 10 yılın en iyi Türk oyuncularından biri. İspanya'da harika bir kariyere sahipti ama Galatasaray'a döndüğünden beri özellikle geçen sene fazla oynamadı. Neden bilmiyorum, belki sakatlanmıştır.

Adem Ljajic'in Beşiktaş'a transfer olduğu günlerde verdiğin bir röportajda "Sırbistan tarihinin en iyisi olabilir" demiştin. Çok yetenekli bir futbolcu olmasına rağmen Türkiye'deki beklentileri karşılayamadı. Sence o Türkiye'de neden başarısız oldu?

Ljajic çok sevdiğim ve takdir ettiğim bir oyuncu. Beni idolü olarak gördüğünü söylemişti. Beşiktaş'taki kariyeri fevkalade başlamıştı. Ama son bir yıldır oynadığı maç sayısı çok az. Umarım tekrar fırsat bulur ve kalitesini gösterir. Çünkü o çok kaliteli bir futbolcu. Onunla uzun zamandır konuşmadım. Takımında oynamadığını biliyorum. Ama neden oynamadığını bilmiyorum.

Sırbistan 6 milyon nüfuslu bir ülke olmasına rağmen Tenis, Voleybol, Futbol ve Basketbolda çok iyi sporculara sahip. Başarılı Sırpları sporun her alanında görüyoruz. Bunu nasıl başarıyorsunuz?

Sırbistan spor için çok yetenekli bir ülke. Dünyanın en iyi tenisçisine sahibiz Novak Djokovic… Basketbol, ​​sutopu, voleybol, hentbol gibi branşlarda madalyalar kazandık ve umarım Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası'nda da çok güzel şeyler yaparız.

Teşekkürler İliç, son olarak neler söylemek istersin?

Tüm Galatasaray taraftarlarını selamlıyor ve onlara gelecekte iyi şanslar ve başarılar diliyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN