İstanbul Valiliği'nden Galatasaray-Fenerbahçe maçı açıklaması: Olaylar Ali Koç'un sahaya girmesiyle başladı

İstanbul Valiliği'nden Galatasaray-Fenerbahçe maçı açıklaması: Olaylar Ali Koç'un sahaya girmesiyle başladı

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yayınladı. Açıklamada, olayların Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un maç bitiminden 70 dakika sonra stada gelerek özel güvenliği aşarak sahaya girmesiyle başladığı belirtildi. Stadyum müdürü A.Ç.'ye darp girişiminde bulunan 5 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. İşlem başlatılan 5 kişiden biri ise Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal oldu.

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yayınladı. Açıklamada, maç öncesinde ve sırasında alınan güvenlik önlemlerine, yaşanan olayların kronolojisine ve sonrasında başlatılan soruşturmalara yer verildi.

Valiliğin açıklamasına göre, maç sırasında 6222 Sayılı Yasaya uymayan 35 kişiye işlem yapıldı. Maçın bitiminin ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve beraberindeki heyetin özel güvenliği aşarak sahaya girdiği ve Galatasaray Kulübü Stadyum Müdürü A.Ç.'ye fiili müdahalede bulunduğu belirtildi. Olaylara müdahale eden emniyet güçlerinin Fenerbahçe kafilesinin stadyumdan güvenli bir şekilde çıkışını sağladığı ifade edildi.

ekran-goruntusu-2024-05-21-102801.png

Açıklamaya göre, Galatasaray - Fenerbahçe futbol müsabakasında tüm güvenlik tedbirleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanmış ve özel güvenlik birimleriyle koordineli olarak yürütüldü. Maç sırasında ev sahibi takım Galatasaray'ın tribünlerinde yaklaşık 51 bin, misafir takım Fenerbahçe'nin tribünlerinde ise 2 bin 318 seyirci yer aldı.

ekran-goruntusu-2024-05-21-102838.png

Müsabaka esnasında, 6222 Sayılı Yasa'ya uymayan toplam 35 şahıs hakkında (yabancı madde atma, usulsüz seyirci girişi, taşkınlık yapma, tehdit ve hakaret içeren tezahürat) işlem yapıldı. Maçın bitiminin ardından stat içerisindeki iç güvenlik tedbirleri, Müsabaka Güvenlik Amirinin talimatıyla sonlandırıldı.

KOÇ STADYUM MÜDÜRÜ'NE FİZİKİ MÜDAHALEDE BULUNDU

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, maçın bitiminden 70 dakika sonra saat 22.10'da stada gelmiş ve futbolcuları soyunma odasında tebrik ettikten sonra stat dışına çıkmak üzereyken karar değiştirerek beraberindeki heyetle birlikte stat güvenliğini aşarak saha içerisine yöneltildi. Heyet, sahaya girdikten sonra bayrak açmaya ve fotoğraf çekmeye çalışmış, bunu engellemek isteyen Galatasaray Kulübü Stadyum Müdürü A.Ç.'ye fiziki müdahalede bulunuldu.

ekran-goruntusu-2024-05-21-103251.png

EMNİYET GÜÇLERİNİN MÜDAHALESİ VE ADLİ İŞLEMLER

Yapılan açıklamaya göre; olaylar üzerine, Fenerbahçe Futbol Takımının güvenliğini sağlamakla görevli emniyet güçleri saha içerisine girerek müdahalede bulunuldu. Saha içerisindeki olayların sona ermesinin ardından Fenerbahçe kafilesinin stadyumdan çıkışı saat 22.52'de sağlandı. Müsabaka sonrasında Basın ve Spor Savcısı talimatı doğrultusunda, Stadyum Müdürü A.Ç.'ye yönelik darp girişiminde bulunan 5 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Ayrıca, stat içerisindeki olaylara karıştığı tespit edilen şahısların kimlik tespiti çalışmaları devam ediyor.

İDARİ VE ADLİ SORUŞTURMALAR DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili olarak başlatılan idari ve adli tahkikat devam etmekte olup, ihmali bulunan personel hakkında da inceleme başlatıldı. Adli soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN