Konyaspor’dan son dakika zaferi: Beşiktaş’ı 90+8’de yıktı

Konyaspor’dan son dakika zaferi: Beşiktaş’ı 90+8’de yıktı

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde TÜMOSAN Konyaspor, Tüpraş Stadyumu’nda Beşiktaş’ı 90+8’de Bardhi’nin penaltı golüyle 1-0 mağlup ederek finale yükselen ilk takım oldu. Beşiktaş’ta son düdüğün ardından yönetim ve teknik direktör Sergen Yalçın’a tepki vardı.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Beşiktaş, sahasında ağırladığı TÜMOSAN Konyaspor’a son dakikalarda yediği golle 1-0 mağlup oldu. Tüpraş Stadyumu’nda oynanan mücadelede uzun süre gol sesi çıkmazken, Konyaspor’a final biletini getiren gol 90+8’inci dakikada Bardhi’den geldi.

Bu sonuçla TÜMOSAN Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükselen ilk takım oldu. Beşiktaş ise iç sahada aldığı bu yenilgiyle kupaya yarı finalde veda etti.

DİREKLER BEŞİKTAŞ’A İZİN VERMEDİ

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. İlk bölümde tempo düşük seyrederken, Beşiktaş özellikle kanatlardan geliştirdiği ataklarla gol aradı.

Siyah-beyazlılar adına ilk ciddi tehlike 36’ncı dakikada geldi. Sol çaprazda topla buluşan Toure’nin ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta top üst direkten döndü.

43’üncü dakikada Beşiktaş bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahasında yaşanan karambolde top Oh’un önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Bahadır Güngördü gole izin vermedi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

mac1.jpg

BEŞİKTAŞ BASKIYI ARTIRDI, KONYASPOR DİRENDİ

İkinci yarıda Beşiktaş daha fazla topa sahip olan taraf görüntüsündeydi. 63’üncü dakikada Olaitan’ın pasıyla ceza sahasına giren Oh’un şutunda savunmadan seken top kaleci Bahadır’da kaldı.

65’inci dakikada Orkun Kökçü sahneye çıktı. Merkezde topu önüne alan Orkun’un ceza yayı yakınından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan direkten döndü. Bu pozisyon, Beşiktaş’ın maçtaki en net fırsatlarından biri oldu.

75’inci dakikada Asllani’nin ceza sahası içi sağ çaprazdan gelişine yaptığı vuruş yandan auta gitti. Konyaspor ise 80’inci dakikada Bardhi ile etkili geldi ancak bu oyuncunun vuruşunda top çerçeveyi bulmadı.

PENALTI KARARI MAÇI DEĞİŞTİRDİ

Mücadelenin kader anı uzatma dakikalarında yaşandı. 90+5’inci dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Olaigbe, Olaitan’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Adnan Deniz Kayatepe pozisyonda penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına geçen Bardhi, 90+8’inci dakikada penaltıyı sol köşeden ağlara göndererek Konyaspor’u 1-0 öne geçirdi.

Kalan kısa sürede Beşiktaş beraberlik golünü bulamadı ve TÜMOSAN Konyaspor sahadan 1-0 galip ayrılarak finale yükseldi.

BEŞİKTAŞ TRİBÜNLERİNDEN TEPKİ

Son dakikada gelen golün ardından Tüpraş Stadyumu’nda siyah-beyazlı taraftarların tepkisi yükseldi. Beşiktaşlı taraftarlar, maçın son bölümünde ve bitiş düdüğünün ardından yönetime ve teknik direktör Sergen Yalçın’a yönelik “Yönetim istifa” ve “Sergen istifa” tezahüratları yaptı.

1kapakresim-1.jpg

MAÇTAN BİLGİLER

Stat: Tüpraş Stadyumu
Hakemler: Adnan Deniz Kayatepe, Mehmet Kısal, Kerem Ersoy

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Murillo, Agbadou, Emirhan Topçu, Rıdvan Yılmaz, Ndidi, Asllani, Orkun Kökçü, Olaitan, Toure, Oh

TÜMOSAN Konyaspor: Bahadır Güngördü, Uğurcan Yazğılı, Nagalo, Adil Demirbağ, Berkan Kutlu, Melih İbrahimoğlu, Jevtovic, Deniz Türüç, Gonçalves, Bardhi, Muleka

Gol: 90+8 Bardhi, penaltı
Sarı kartlar: Agbadou, Orkun Kökçü; Deniz Türüç

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN