Süper Lig'de şampiyon Trabzonspor

Süper Lig'de şampiyon Trabzonspor

Trabzonspor'da şampiyonluk özlemi sona erdi. 35. hafta maçında Antalyaspor'la 2-2 berabere kalan Bordo Mavililer, bitime üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve 38 yıl sonra mutlu sona ulaştı.

Trabzonspor, Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı ve 2021/22 sezonu Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunu ilan etti.

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Fraport TAV Antalyaspor'u konuk eden Trabzonspor aldığı beraberlikle birlikte 3 hafta kala şampiyonluğu kazandı.

En son lig şampiyonluğunu 1983-84 sezonunda elde eden Karadeniz ekibi, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ligin zirvesinde yer alarak 37 sezon sonra şampiyonluk hasretine son verdi.

Geçen sezon ligin 8. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçının ardından göreve gelen Abdullah Avcı ile Karadeniz ekibi, ikinci sezonunda şampiyonluk yaşadı.

7 ŞAMPİYONLUKTA YERLİ İSİMLERLE

Trabzonspor, 7 şampiyonluğunu da yerli isimlerle elde etti.

Bordo-mavili takım, 1975-76, 1976-77, 1979-80 ve 1983-84 sezonunda Ahmet Suat Özyazıcı, 1978-79 ve 1980-81 sezonunda ise Özkan Sümer, döneminde mutlu sona ulaştı.

TRABZON DIŞINDA İLK İSİM

Trabzonspor'a 37 sezon sonra şampiyonluk sevinci yaşatan Abdullah Avcı, Trabzon dışından ilk kez bordo-mavili takıma bu başarıyı elde ettiren teknik adam oldu.

Daha önce Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer ile olmak üzere 6 şampiyonluk yaşayan Karadeniz ekibi, 7. şampiyonluğunu şehir dışından bir isimle yakaladı.

En erken şampiyonluk rekorunu egale eden Trabzonspor'a beraberliği ve şampiyonluğu getiren golleri 3. dakikada Andreas Cornelius ve 62. dakikada Dorukhan Toköz kaydetti. Uğurcan Çakır, 56. dakikada Fredy'nin penaltısında gole izin vermedi.

Fraport TAV Antalyaspor'un golleri ise 51. dakikada Alassane Ndao ve 80. dakikada Haji Wright'tan geldi.

FIRTINA'DAN ŞAMPİYONLUK PAYLAŞIMI GELDİ

Zorlu karşılaşmanın ardından bordo-mavili takımın resmi hesabından şampiyonluk paylaşımı yapıldı. Yapılan paylaşımda, "2021-2022 Sezonu Süper Lig Şampiyonu TRABZONSPOR!" ifadelerine yer verildi.

İLK TEBRİK ERDOĞAN'DAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda, ''Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu Şampiyonu Trabzonspor'u, taraftarını ve tüm Trabzonspor camiasını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum'' ifadelerini kullandı.

TFF'DEN TEBRİK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da şampiyon olan Trabzonspor’a tebrik mesajı yayımladı. TFF resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu şampiyonu Trabzonspor oldu. Ligin 35. haftasında bugün oynadığı FT Antalyaspor maçı sonrasında bordo-mavililer, bitime 3 hafta kala şampiyonluğu garantiledi. Türkiye Futbol Federasyonu olarak, kazanılan şampiyonluktan ötürü Başkan Ahmet Ağaoğlu, Yönetim Kurulu, teknik heyet, futbolcular ve Trabzonspor camiasını tebrik ederiz.”

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'DEN TEBRİK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu Şampiyonu Trabzonspor'u kutladı. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nda bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor camiasını yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'de sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “Süper Lig 2021-2022 sezonunun Şampiyonu Trabzonspor’u taraftarlarını, idari ve teknik heyetini kutluyor, Avrupa’da ülkemize başarılar kazandırmasını diliyorum. Şampiyon Trabzonspor”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN