Süper Lig'de Fatih 'Sultan' Tekke fırtınası! En başarılı dönemini yaşıyor: Son 18 maç 2 yenilgi: 1,7 puan ortalaması...

Süper Lig'de Fatih 'Sultan' Tekke fırtınası! En başarılı dönemini yaşıyor: Son 18 maç 2 yenilgi: 1,7 puan ortalaması...

3 Kasım'da Alanyaspor'un başına geçen tecrübeli teknik adam Fatih Tekke, Akdeniz ekibiyle elde ettiği başarılı sonuçlarla Süper Lig'e damga vurdu. Teknik direktörlük kariyerinin en başarılı dönemini yaşayan deneyimli çalıştırıcı, son 18 karşılaşmada yalnızca 2 yenilgi alarak 1,7 puan ortalaması yakaladı. Başarılı çalıştırıcı yönetimindeki Alanyaspor, ayrıca Süper Lig'in ikinci yarısından en az yenilgi alan üç takımdan biri olmayı başardı.

FURKAN UZUN

Süper Lig'in 10. hafta karşılaşmasında Sivasspor yenilgisi sonrasında Ömer Erdoğan ile yaşanan ayrılık sonrasında Alanyaspor'un başına geçen Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinin en başarılı dönemini Akdeniz ekibinin başında yaşıyor. Başarılı teknik adam özellikle son haftalarda aldığı sonuçlarla Süper Lig'e damga vurdu.

Ömer Erdoğan yönetiminde 10 karşılaşmada yalnızca 2 galibiyet elde ederek sadece 10 puan toplayabilen Akdeniz temsilcisi, Fatih Tekke'nin takımın başına geçmesiyle Süper Lig'de 21 karşılaşmada 8 galibiyet 5 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 32 puan topladı. Son olarak Gaziantep FK deplasmanından 0-3'lük zaferle dönen Akdeniz ekibi, Fatih Tekke yönetiminde çıktığı karşılaşmalarda rakip filelere 32 gol kaydederken kalesinde ise 29 gol gördü.

Son 4 maçta 4 galibiyet elde ederek 12 puan toplayan Akdeniz ekibi, Süper Lig'in ikinci yarısındaki 12 karşılaşmada 5 galibiyet ve 5 beraberlik ile 20 puan topladı. Akdeniz ekibi, Fatih Tekke yönetiminde Süper Lig'in ikinci yarısında yalnızca 2 yenilgi alarak bu sezon ligin ikinci yarısında en az mağlubiyet alan üç takımdan biri oldu.

FATİH TEKKE ALANYASPOR'A İMZA ATTIĞI GÜNDEN BU YANA SÜPER LİG'DEKİ PUAN DURUMU

tek.jpg

4 Şubat'ta İstanbul'da alınan Kasımpaşa yenilgisi sonrasında mağlubiyeti unutan turuncu-yeşilli ekip Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 7 maça çıkarttı. Akdeniz ekibi söz konusu periyotta 4 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederek 15 puan topladı.

SÜPER LİG'İN İKİNCİ YARISINA AİT PUAN DURUMU

iki.jpg

Süper Lig'deki son 18 karşılaşmada yalnızca 2 yenilgi alan Alanyaspor söz konusu dönemde 8 galibiyet ve 8 beraberlik elde etti ve son 18 karşılaşma özelinde 1.7 puan ortalaması yakaladı.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİNİN EN BAŞARILI DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Teknik direktörlük kariyerine 2014-2015 sezonunda Kayseri Erciyesspor'da başlayan tecrübeli teknik adam, kariyerinin en başarılı dönemini Alanyaspor'da yaşıyor. Tecrübeli teknik adam Alanyaspor'un başında Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası dahil olmak üzere 23 karşılaşmada görev aldı ve 1,52 puan ortalamasıyla teknik adamlık kariyerinin en başarılı dönemine imza attı.

BÜYÜK MAÇLARA DAMGA VURDU

Fatih Tekke yönetiminde deplasmanda Galatasaray'a 4-0 mağlup olan Alanyaspor, İstanbul'da Beşiktaş'ı 3-1 mağlup ederken iç sahada ağırladığı Trabzonspor'u da 3-1 ile geçmişti. Turuncu-yeşilli ekip, Kadıköy'de ise Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalarak sarı-lacivertli ekibe şampiyonluk yolunda ağır darbe vurmuştu.

Akdeniz ekibi, Fatih Tekke yönetiminde 4 büyük maça çıkarken söz konusu karşılaşmalarda 7 puan toplayarak yalnızca 1 yenilgi aldı.

Alanyaspor söz konusu karşılaşmalarda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ağlarına toplamda 8 gol kaydederken söz konusu karşılaşmalarda kalesinde ise 8 gol gördü. Akdeniz ekibi gelecek hafta iç sahada Galatasaray'ı konuk edecek.

'GÖREVE SONRADAN GELEN TEKNİK ADAMLAR' LİSTESİNDE EN ÇOK PUAN TOPLAYAN DÖRDÜNCÜ İSİM

Fatih Tekke ayrıca bu sezon Süper Lig'de 'göreve sonradan gelen' teknik adamlar listesinde ise en çok puan toplayan dördüncü teknik adam oldu. Süper Lig'de bu sezon göreve sonradan gelen teknik adamlar arasında en çok puan toplayanlar şu şekilde:

1-Çağdaş Atan- 31 maç- 48 puan
2-Abdullah Avcı- 23 maç- 40 puan
3- Markus Gisdol-22 maç- 35 puan
4- Fatih Tekke- 21 maç- 32 puan

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN