TFF'den tepki toplayan hamle! Süper Lig ekibine büyük şok: Maça saatler kala o takımın 3 puanı silindi

TFF'den tepki toplayan hamle! Süper Lig ekibine büyük şok: Maça saatler kala o takımın 3 puanı silindi

Süper Lig'de 37. hafta heyecanı bu akşam oynanacak maçlarla yaşanacak. 37. haftanın resmi olarak başlamasına saatler kala TFF, tepki toplayan bir karara imza atarak o takımın 3 puanının silindiğini açıkladı. TFF'nin bu hamlesi 'bari maçın oynanmasını bekleseydiniz' yorumlarına neden oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 37. hafta heyecanı bu akşam oynanacak karşılaşmalarla yaşanacak. 37. haftanın başlamasına saatler kala Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) futbolseverlerin tepkisini toplayan bir karara imza attı. TFF, maça saatler kala o takımın 3 puanını sildiğini açıkladı.

Süper Lig'in 37. haftasında evinde Ankaragücü'nün ağırlayacak Kayserispor'a TFF'den kötü haber geldi. Sarı-kırmızılı ekip, maça saatler kala gelen haberle adeta şoka uğradı. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Kayserispor'un Kulüp Lisans Kurulu kararına yaptığı itirazı reddetti. Bu kararın ardından Kayserispor’un 3 puanı silindi.

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterlere göre incelemişti. İncelemeler neticesinde Süper Lig’den Kayserispor ile 1. Lig'den 4 ve 2. Lig'den 5 takıma üçer puan silme cezası verdi. Kayserispor'un Tahkim Kurulu’na yaptığı itiraz reddedildi.

TFF’den yapılan açıklamada şu ifadelere verildi:

“Kayseri Spor Futbol A.Ş.’nin, Kulüp Lisans Kurulu’nun 23.12.2022 tarih ve E.71 – K.2022/03 sayılı kararına itirazı incelendi. Tahkim Kurulu’nun 24.03.2023 tarihli toplantısında incelemeye alınan dosyada yapılan müzakere neticesinde;

- Kayseri Spor Futbol A.Ş.’nin başvurusunun reddi ile kararın onanmasına ,

- Başvuran, 24.03.2023 tarihli dilekçesi ve duruşmadaki beyanları ile erteleme talebinden feragat ettiğinden, erteleme talebi hakkında karar verilmesine yer olmadığına, oybirliği ile,
karar verilmiştir.”

Bu durumda Kayserispor Süper Lig'de 46 puanla 9'uncu sırada yer aldı. TFF'nin bu hamlesi 'bari maçın oynanmasını bekleseydiniz' yorumlarına neden oldu. Söz konusu kararın ardından Süper Lig'deki yeni puan durumu şu şekilde oldu:

Kayserispora kötü haber TFF, itirazı reddetti ve puanlar silindi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN