Trabzon'da saha karıştı ilk konuşması gereken en son konuştu: TFF'den geç gelen açıklama

Trabzon'da oynanan çekişmeli Trabzonspor-Fenerbahçe maçı, sahaya giren holiganlar sebebiyle skandala dönüştü. İçişleri ve Spor Bakanları olaya anında tepki verirken, TFF'nin gece yarısı gelen gecikmiş tepkisi soru işaretleri yarattı.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında gerçekleşen ve futbolseverlerin nefeslerini tutarak izlediği mücadele, ne yazık ki saha dışı olaylarla anılacak. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte yaşanan holigan saldırıları, sporun dostluk ve barışçıl ruhuna gölge düşürdü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın hızlı müdahalesi ve açıklamalarıyla soruşturma süreci başlatılırken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) olaylara ilişkin geç ve sadece yazılı bir açıklama yapması, futbol yönetimindeki acil durum müdahale mekanizmalarının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koydu.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 üstünlüğü ile sonuçlanan mücadelenin ardından saha karıştı. Maç sonrası yaşanan olaylarda, holiganlar sahaya girerek futbolculara saldırmak istedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) önce açıklamalarda bulunarak, yaşananlarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

1-001.jpgİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

YERLİKAYA: ASLA KABUL EDİLEMEZ

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu akşam oynanan Trabzonspor Fenerbahçe futbol karşılaşması sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır. Spor, her şeyden önce centilmenliktir. Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı.

1.jpgGençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak

BAKAN BAK'TAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Bak da, "Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşananlar sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna yakışmamaktadır. İlgili makamlarca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

FUTBOLUN PATRONUNDAN GEÇ GELEN AÇIKLAMA

Futbolun patronu TFF ise yaşanan skandal olaylara ilişkin açıklamasını olayların ardından geç bir saatte yapması dikkat çekti. TFF'den gece yarısı yapılan yazılı açıklamada, "Süper Lig’de Trabzonspor A.Ş. ile Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili; temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile iletişim halindeyiz. Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın" ifadeleri yer aldı.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Fenerbahçe'nin ve Trabzonspor'un karşı karşıya geldiği mücadele, saha dışındaki olaylarla gölgede kaldı. İçişleri ve Spor Bakanlarının hızlı müdahalesi ve TFF'nin geç tepkisi, futbol kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Sosyal medyadan, 'TFF başka ülkede yaşıyor herhalde. TFF yönetimi uyuyor mu?' şeklinde tepkiler geldi. Bu durum, futbol yönetimindeki iletişim ve kriz yönetimi süreçlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN