Trabzonspor'dan secde eden Trezeguet'e tüküren Samet Akaydın'a sert tepki! 'Fenerbahçe gereğini yapmalı'

Trabzonspor'dan secde eden Trezeguet'e tüküren Samet Akaydın'a sert tepki! 'Fenerbahçe gereğini yapmalı'

Perşembe akşamı oynanan Fenerbahçe - Trabzonspor maçında, Samet Akaydin'in secdeye giden Trezeguet'e tükürmesi maçın önüne geçti. Bordo-mavili ekip, sarı-lacivertli ekibin savunma oyuncusunun davranışını 'iğrençlik' olarak tanımladı.

Spor Toto Süper Lig'in 34. hafta karşılaşmasında ezeli rakibi Fenerbahçe'nin konuğu olan Trabzonspor, sarı-lacivertli rakibine 3-1 mağlup olarak İstanbul'dan puansız ayrıldı. Kanarya'ya galibiyeti getiren golleri Michy Batshuayi, Luan Peres ve Enner Valencia atarken Trabzonspor'un tek golünü ise Mısırlı hücum oyuncusu Trezeguet kaydetti.

Ev sahibi takımın savunma oyuncusu Samet Akaydın'ın, Mısırlı golcünün golünden sonraki çirkin hareketi maçın önüne geçti. 29 yaşındaki savunma oyuncusu, takımının tek golünü kaydeden Trezeguet'in gol sevincinde secdeye gitmesi sonrasında Mısırlı golcünün bulunduğu tarafa tükürdü.

"ALLAH'A HAVALE EDİYORUM"

Söz konusu görüntülerin ardından açıklamalarda bulunan Samet Akaydın, "Sosyal medyada tamamen sporcu alışkanlığının bir parçası olan hareketimin görüntü açısı üzerinden manipüle edilerek ortaya ahlaksız iddialar atılmasını kınıyorum. Sosyal medyanın ucuz yaklaşımıyla futboldaki rekabeti ve insanlığı bu derece iftira ile kirletmeye çalışanları Allah'a havale ediyorum" açıklamasında bulundu.

Bordo-mavili ekip ise Samet Akaydın'ın açıklamasına sert bir yanıt verdi. Karadeniz ekibinin sosyal medya hesabı aracılığıyla yapılan açıklamada Samet Akaydın'ın hareketi 'iğrençlik' olarak tanımlandı.

'İĞRENÇLİK'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"BU BİR REZİLLİKTİR, İĞRENÇLİKTİR!

Fenerbahçe ile 18 Mayıs 2023 tarihinde oynadığımız karşılaşmada futbolcumuz Mahmoud Trezeguet’ye yapılan insanlık dışı hareketi şiddetle kınıyoruz.

Trezeguet’nin gol sevinci sonrasında secdeye giderken Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydın’ın ‘dönerek’ oyuncumuzun üzerine doğru tükürmesi rezilliktir ve iğrençliktir! Samet Akaydın'a tüm futbol paydaşlarının tepki koymasını, başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu’ndan da ivedilikle gereğinin yapılmasını bekliyoruz.

Sporun, dostluk, sevgi ve saygı temelinde yeniden inşa edilmesi için tüm spor camiasını bir araya gelmeye, bu tür saldırganlık ve insanlık dışı hareketleri reddetmeye ve futbolun gerçek değerlerini korumaya çağırıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN