Trabzonsporlu yönetici hakkında skandal iddia! Taraftara da mı saygınız yok?

Trabzonsporlu yönetici hakkında skandal iddia! Taraftara da mı saygınız yok?

Trabzonspor'da dün gerçekleşen olağanüstü kongrede 1129 geçerli oyun 919’nu alan Ertuğrul Doğan, Karadeniz ekibinin yeni başkanı oldu. Ahmet Ağaoğlu yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Zeyyaf Kafkas'ın Doğan'ın yönetiminde asbaşkan olarak görev yapacağı iddia edilirken Zeyyat Kafkas hakkında ortaya atılan iddialar bordo-mavili taraftarların tepkisini topladı.

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor'da Ahmet Ağaoğlu'nun istifası sonrasında gerçekleşen olağanüstü kongrede tek aday olan Ertuğrul Doğan, 1129 geçerli oyun 919’nu alarak bordo-mavili ekibin 18. başkanı oldu.

Ahmet Ağaoğlu yönetiminde Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Sorumlusu olarak görev yapan Zeyyat Kafkas'ın Doğan yönetiminde asbaşkan olarak görev yapacağı iddia edilirken Kafkas hakkında ortaya atılan iddia bordo-mavili taraftarların tepkisini topladı.

Uzun yıllar Trabzonspor'un medya biriminde görev alan ve geçtiğimiz ekim ayında bordo-mavili ekipteki görevinden ayrılan Levent Tan, Ertuğrul Doğan yönetiminde asbaşkan olarak görev yapacağı iddia edilen Zeyyat Kafkas'ın bordo-mavili ekibin müzesinde bulunan kupaları turşu bidonunun yanında taşıttığını öne sürdü.

Trabzonspor'da flaş ayrılıkLevent Tan

"KUPALARI TURŞU BİDONLARININ YANINDA GÖNDERDİK"

Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun, bordo-mavili kulübe ağustos ayında bir yazı gönderdiğini belirten Levent Tan, yazıda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’ndeki "Türk Futbol Tarihi Sergisi”nde kullanılmak üzere, 2021–2022 sezonu şampiyonluk kupası ile kulübün kuruluş dönemine ait evrakların ve bir adet imzalı formanın istendiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı ve TFF tarafından istenen evraklar dışında söz konusu sergiye 1980–81 Sezonu Şampiyonluk Kupası, Kıbrıs Barış Kupası ve Şamil Ekinci Müzesi'nde yer alan yarım kupanın da gönderildiğini vurgulayan Levent Tan, konuyla kendisinin ilgilendiğini ve söz konusu evrakları uçakla Ankara'ya götürmek istediğini ancak Doğan'ın yönetiminde asbaşkan olarak görev yapacağı iddia edilen Zeyyat Kafkas'ın bu duruma engel olduğunu vurguladı.

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Zeyyat Kafkas: “UEFA'dan Men Olmaya Kadar Gidebilir” - Süper Lig
Zeyyat Kafkas ve Ertuğrul Doğan

Tan, Zeyyat Kafkas'ın yoğun ısrarları sonucunda söz konusu evrakların Kanberoğlu Turizm’in bagajında, turşu bidonlarının yanında "Türk Futbol Tarihi Sergisi”ne ulaştırıldığını ifade etti.

Tan ayrıca, Kafkas'ın yeğeni Yağış’ı Trabzonspor Kulübü’nün altyapısında işe aldığı öne sürdü. Tan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Camiada Zeyyat Kafkas’ın “Asbaşkan” olacağı konuşuluyor. Doğruluğu nedir, ne değildir bilmiyorum. Ancak görünen o ki; Ertuğrul Doğan, İstanbul’da olduğu için Trabzon’da yaşananları pek bilmiyor. Ona bir anımı anlatayım da öyle karar versin!

Ağustos ayının ortalarıydı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu’ndan kulübümüze bir yazı geldi. Yazıda; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde açılacak olan “Türk Futbol Tarihi Sergisi”nde kullanılmak üzere 2021–2022 sezonu şampiyonluk kupamız, kulübümüzün kuruluş dönemi evrakları ve bir adet imzalı forma talep ediliyordu.

Arşiv ve Müze Sorumlumuz Ahmet Karaosmanoğlu’yla birlikte kupa ve evrakların müzeden alınarak Ankara’ya gidişini planladık. Gel zaman git zaman, yaklaşık 10 gün sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden bir telefon geldi. Sergi için yeni materyaller istiyorlardı.

Şifahen olmayacağını belirterek resmi yazı talep ettik. Birkaç gün sonra Cumhurbaşkanlığı ve TFF imzalı gelen yazıda kulübümüzden 1980–81 Sezonu Şampiyonluk Kupası, Kıbrıs Barış Kupası ve Havagücü ile bölüştüğümüz “Yarım Kupa” isteniyordu.

Yine kulüp içi bilgilendirmeler ve izinleri aldıktan sonra kupalarının gönderilmesini planladık. Bu kez Ahmet Karaosmanoğlu ve Abdullah Hacıoğlu’nun yanı sıra iki güvenlik görevlisi daha talep ettik. Ahmet 1980–81 Sezonu Şampiyonluk kupasını, Abdullah Abi “Yarım Kupa”yı, diğer iki güvenlikçi arkadaş ise ebat ve ağırlık olarak diğer kupalara nazaran oldukça büyük olan Kıbrıs Barış Kupası’nı taşıyacaktı.

Bir hafta önce olduğu gibi aynı şekilde gidecek, aynı şekilde döneceklerdi. Herkes bu plan doğrultusunda hazırlığını yaparken, acı acı telefonum çaldı… Telefonun ucunda Bordo-Mavi Tur’da görev yapan ve kulübün biletleme işleriyle ilgilenen Hakan Küçük vardı.

Hakan, “Zeyyat Bey aradı, ‘uçağa ne gerek var, otobüsle gitsinler’ diyerek biletleri iptal etmemi söyledi” dedi. Hakan’a, “Şaka mı yapıyorsun?” diye sorduğumda ise, “Gayet ciddi, iptal ediyorum” dedi. “Dur, dur iptal etme. Ben bir Zeyyat Bey’i arayayım” dedim.

Zeyyat Bey’i aradım, “Abi Hakanla konuştum, kupaları otobüsle mi göndereceğiz?” dedim. “Evet” dedi. Ekonomik bazı gerekçeler söyleyerek, “Nedir öyle uçakla dört kişi… İki kişi binsinler otobüse gitsinler” dedi.

Şaşırmıştım… “Abi üç kupa var, bir tanesi zaten Kıbrıs Barış Kupası. Ancak taşırlar ama istersen sayıyı düşürelim. Olmaz öyle otobüsle falan” dememe rağmen, “olur, olur” diyerek konuyu ve telefonu kapattı. Tekrar aradım, “Abi bari kulübün araçlarından bir tanesini verelim, onunla gitsinler. Ya da araba falan kiralayalım” dedim. Gerek görmedi, “Lükse alışmasınlar, otobüse binip gitsinler” diyerek tekrar telefonu kapattı.

İnanılır gibi değildi. Aklıma izah edemiyordum bu durumu!

Duramadım… Bu kez yanına, odasına gittim. “Abi bunlar bizim kupalarımız, otobüsle olmaz” dedim. “Niye?” dedi ve ekledi, “Biz Trabzonspor’uz öyle mi?”…

“Evet” dedim. “Başka yerlerde Biz Trabzonsporuz diyeceğiz.” dedi.

Peki dedim ve yanından ayrıldım.

Ahmet Karaosmanoğlu’nu aradım, “Şaka mı yapıyorsun?” dedi, “Hayır” dedim ve durumu izah ettim.

Abdullah Hacıoğlu’nu aradım, o da “Şaka mı yapıyorsun?” dedi ve ona da “Hayır” diyerek durumu izah ettim.

Herkes anlam veremediği bir durumu yaşıyordu!

Bu durum üzerinden yeni bir planlama yaptık.

Gidecek olan kişi sayısını düşürdük, uçak biletlerini ve DHMİ’den alınan izinleri iptal ettik. İki kişi için Trabzon — Ankara gidiş dönüş otobüs bileti aldırdık.

Velhasıl; Trabzonspor Kulübü’nün 1980–81 Sezonu Şampiyonluk Kupası, Kıbrıs Barış Kupası ve “Yarım Kupa”yı Kanberoğlu Turizm’in bagajında, turşu bidonlarının yanında (ironi değil) Ankara’ya gönderdik.

Abdullah Hacıoğlu ve Necati Hekimoğlu, Kanberoğlu’na bagaj için ekstra 300 TL verdiler, her mola yerinde dönüşümlü olarak bagaj kapağının önünde nöbet tuttular. Hayatlarında unutamayacakları rezillikte bir yolculuk yaptılar.

Bahsi geçen olaydaki gidiş dönüş uçak biletlerinin tutarı Zeyyat Kafkas’ın Trabzonspor Kulübü’nün altyapısında işe aldığı yeğeni Yağış’ın bir aylık maaşından daha az. Hadi onu da geçtim; bir yönetici Trabzonspor Kulübü’nü bu duruma düşürmek yerine, bu meblağı gerektiği takdirde tereddüt etmeden kendi cebinden karşılayabilmeli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Ahmet Ağaoğlu Yarım Kupa’nın önünde

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN