Türk hakem Cüneyt Çakır Avrupa Şampiyonası tarihine geçti

Türk hakem Cüneyt Çakır Avrupa Şampiyonası tarihine geçti

FIFA kokartlı hakemi Cüneyt Çakır Hırvatistan- İspanya maçı ile Avrupa Şampiyonası tarihine adını yazdırmayı başardı. Çakır, EURO 2020 tarihinde 9. kez görev alarak en çok maç yöneten hakem oldu.

Avrupa Şampiyonaları (EURO 2020) son 16 turunda yönettiği Hırvatistan ile İspanya arasında oynanan maçta da görev alan hakem Cüneyt Çakır tarihe geçti. Çakır, turnuva tarihinde en çok maç yöneten hakem olarak adını Avrupa Şampiyonaları tarihine yazdırdı.

Çakır, Avrupa Şampiyonaları tarihinde 9. kez görev alarak daha önce 8 maç yöneten Anders Frisk'i geride bıraktı.

Avrupa Şampiyonası tarihinde en çok maça çıkan hakemler

9 - Cüneyt Çakır

8 - Anders Frisk

7 - Björn Kuipers

CÜNEYT ÇAKIR, AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA YARI FİNAL YÖNETTİ

Cüneyt Çakır, Euro 2012'de İspanya ile Portekiz arasında oynanan yarı finalde düdük çalmıştı. Maç seri penaltı vuruşlarına gitmiş ve İspanya finale kalmıştı. Çakır, Euro 2016'da ise son 16 turu aşamasında bu kez İtalya-İspanya maçında düdük çalmıştı. Sözü geçen maçı İtalya 2-0 kazanmıştı.

A Milli Takımımızın turnuvadan erken veda etmesinin yanında Cüneyt Çakır'ın bu kadar önemli bir istatistiğe imza atması önemli. Turnuvanın en tecrübeli isimlerden biri olan Çakır'ın son 16 turu aşamasında görev alması, yarı final ya da finalde görev yapabileceği şeklinde sosyal medyada yorumlara neden oldu.

CÜNEYT ÇAKIR'IN AVRUPA ŞAMPİYONALARI'NDA YÖNETTİĞİ MAÇLAR

Euro 2012

Ukrayna 2-1 İsveç (Grup maçı)

İtalya 2-0 İrlanda Cum. (Grup maçı)

Portekiz 2-4 pen İspanya (Yarı final)

Euro 2016

Portekiz 1-1 İzlanda (Grup maçı)

Belçika 3-0 İrlanda Cum. (Grup maçı)

İtalya 2-0 İspanya (Son 16 turu)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN