Türk Takımları Tarihe Geçti! 26 Yıl Sonra Bir İlk: Dibe Vurduk!

Türk Takımları Tarihe Geçti! 26 Yıl Sonra Bir İlk: Dibe Vurduk!

Şampiyonlar Ligi play-off turunda deplasmanda 2-1 mağlup olduğu Danimarka ekibi Kopenhag ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, evinde ağırladığı rakibiyle 0-0 beraber kaldı. Bordo-mavili ekip bu skorla tura veda ederken Türk futbolunda tarihi bir durum yaşandı.

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Danimarka ekibi Kopenhag'a deplasmanda 2-1 mağlup olan Trabzonspor, rövanş karşılaşmasında rakibini evinde ağırladı. Danimarka temsilcisi ile 0-0 berabere kalan Karadeniz ekibi, 11 yıl sonra gruplara kalmak için mücadele ettiği Devler Ligi'ne veda etti.

Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'e elenmesi, play-off turunda ise Trabzonspor'un Kopenhag'ı geçememesi sonucu, Türk futbolu için 26 yıl sonra bir ilk yaşandı.

tra.jpg

Şampiyonlar Ligi gruplarında 1996-1997 sezonundan bu yana en az 1 takımla temsil edilen Türkiye'den bu sezon hiçbir takım Devler Ligi'ne katılamadı. Türkiye, 1996-1997 sezonundan bu yana aralıksız olarak temsil edildiği Şampiyonlar Ligi gruplarına bu sezon hiç takım gönderemedi.

korne.jpg

26 YIL SONRA BİR İLK

Fenerbahçe'nin 2. eleme turunda Dinamo Kiev'e elenmesi ve play-off turunda Trabzonspor'un Kopenhag'ı geçemesi sonrası Türk futbolunda büyük bir yıkım yaşandı. 26 yıl sonra hiçbir Türk takımı Devler Ligi'nde grup aşamasını göremedi.

EN SON BEŞİKTAŞ...

1995-1996 sezonunda son olarak Beşiktaş, play-off turunda Rosenborg'a elenmiş ve Türkiye o sezondan bu yana en az 1 takımla gruplara kalmayı başarmıştı.

5 sezonda ise iki takımla temsil edilmiştik. 997/98, 2000/01, 2001/02, 2003/04, 2007/08 sezonları Türk futbolunun, en büyük sahnede temsil edildiği sezonlar olarak tarihe geçmişti.

1996-1997'den bu yana Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımlarımız:

Galatasaray - 15

Beşiktaş - 8

Fenerbahçe - 6

Trabzonspor - 1

Başakşehir - 1

Bursaspor - 1

RIDVANLI RANGERS GRUPLARA KALDI

10 yıl önce İskoçya 4. Ligi'ne düşürülen Rangers, 10 sene sonra bugün Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı. Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Hollanda ekibi PSV ile İskoç temsilcisi Rangers karşı karşıya geldi.

Phillips Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Rangers 1-0 kazanarak toplamda 3-2'lik skora ulaştı ve Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başardı.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz sona ererken dakikalar 60'ı gösterdiğinde Tillman'ın asistinde Antonio-Mirko Colak takımına galibiyeti getiren golü kaydeden isim oldu. Öte yandan Rangers'ta Rıdvan Yılmaz karşılaşmayı yedeklerde tamamladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN