FIFA'dan Süper Lig şampiyonuna transfer yasağı cezası

FIFA'dan Süper Lig şampiyonuna transfer yasağı cezası

Kulüpler ile futbolcular arasında yapılan sözleşmelerde futbolculardan yana tavır almasıyla bilinen FIFA, Süper Lig şampiyonu kulübe iki dönem transfer yasağı verdi. Özellikle transferde yaşanan anlaşmazlıklarda oldukça hassas davranan FIFA, kararın Türk kulübüne iletildiğini açıkladı.

2009-10 sezonunda Süper Lig şampiyonu olan, 2014-15 sezonunda da Türkiye Kupası'nı kaldıran Bursaspor, iki dönem transfer yasağıyla cezalandırıldı. 2022-23 sezonunda 2. Lig'de mücadele eden yeşil-beyazlı takım, geçmiş dönemde transfer ettiği Tim Matavz, Reagy Ofosu Baah, Namık Alaskarov ve Luka Capan'ın sözleşmelerinde yapılan ihlaller nedeniyle FIFA'ya şikayet edilmişti.

bursaspor-ne-zaman-sampiyon-oldu-turkiye-kupasini-ne-zaman-aldi.jpg

BURSASPOR, FIFA'NIN CEZA KARARINI CAS'A TAŞIYOR

FIFA'dan iki dönem transfer yasağı alan Bursaspor'dan yapılan açıklama şöyle:

"Luka Capan tarafından kulübümüz aleyhine açılan dava kapsamında FIFA tarafından verilen karar 4 Ekim 2022 tarihinde kulübümüze tebliğ edilmiştir.

Söz konusu kararda kulübümüzün geçmiş dönemlerdeki ödeme prensipsizliği, borçlu olunan dosya sayılarının fazlalığı ve yakın zamanda Tim Matavz, Reagy Ofosu Baah, Namık Alaskarov dosyalarında da sözleşmeyi ihlal ederek feshe sebebiyet verdiği, aynı durumun Luka Capan dosyasında da söz konusu olduğu belirtilmiştir.

Sürekli tekrar eden ihlaller nedeniyle FIFA kulübümüzü 2 transfer dönemi kalıcı transfer yasağı ile cezalandırmaya karar vermiştir.

Kulübümüz olarak itiraz süresi içerisinde bir üst mahkeme olan CAS'a (Court of Arbitration for Sport) gerekli olan itirazlar yapılarak, Bursasporumuzun tüm hakları sonuna kadar savunulacaktır."

BURSASPOR, TARİHİNİN EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR

2009-10 sezonunda Süper Lig şampiyonu olan Bursaspor, mali sorunlar nedeniyle önce 1. Lig'e, ardından 2. Lig'e düştü.

Bursaspor, bu sezon mücadele ettiği 2. Lig Beyaz Grup'ta 19 takım içinde 15. sırada ve küme düşme hattı içerisinde yer alıyor. Timsah, geçen hafta oynanan Türkiye Kupası 2. tur maçında Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Boyabat 1868'e elendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN