Basketbol Halkbank Kadınlar Türkiye Kupası’nda şampiyon belli oldu. Dörtlü Final organizasyonunun final maçında Fenerbahçe Opet ile Galatasaray Çağdaş Faktoring karşı karşıya geldi. Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan mücadelede üstün bir performans sergileyen Fenerbahçe Opet, rakibini 86-66 mağlup etti.
Bu galibiyetle birlikte Fenerbahçe Opet, Halkbank Kadınlar Türkiye Kupası’nı 15. kez müzesine götürdü.

Fenerbahçeliler maç sonunda takımı, “Şampiyon” tezahüratlarıyla bağırlarına basarken, Başkan Saran’a da tezahürat yaptı.

MAÇIN MVP'Sİ MEESSEMAN
Kaydettiği 17 sayıyla maçın skoreri olan Emma Meesseman aynı zamanda maçın MVP’si seçildi. Iliana Rupert 16, Kayla McBride 15, Teaira McCovan da 11 sayıyla şampiyonluğa önemli katkı verdi.
KUPAYI EN ÇOK KAZANAN TAKIM FENERBAHÇE
Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Türkiye Kupası’nı en fazla kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor. İlk olarak 1992-93 sezonunda oynanmaya başlanan Kadınlar Türkiye Kupası’nda sarı-lacivertlilerin toplam 15 şampiyonluğu bulunuyor.
