UEFA Müslüman oyuncuların önüne alkol şişesi koymayacak

UEFA Müslüman oyuncuların önüne alkol şişesi koymayacak

Oynanan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda basın toplantılarında masalarda alkolsüz Heineken bira şişeleri konuluyordu. Bu konuda Müslüman oyuncular tepki gösterince organizatörler yeni bir karar aldı. Müslüman oyuncular talep ederlerse masalardan şişeler kaldırılacak.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) organizatörleri, basın toplantılarında sponsorluk anlaşmaları kapsamında masaya konulan alkolsüz Heineken bira şişelerinin Müslüman oyunculardan talep gelmesi halinde kaldırılacağını açıkladı.

Karara göre futbolcular ve teknik direktörler, dini gerekçelerle basın toplantılarında sponsorların alkollü içecek markasına ait şişelerinin yer almamasını tercih edebilecek.

Sonradan Müslümanlığı seçen Fransız yıldız futbolcu Paul Pogba, düzenlenen bir basın toplantısında masadaki Heineken markasının '0.0' isimli alkolsüz bira şişesini önünden çekerek bir kenara kaldırmıştı.

Sonradan Müslümanlığı seçen Pogba, 2019 yılında yaptığı açıklamada, "İslam beni değiştirdi, bazı şeylerin farkına varmamı sağladı. Beni daha huzur dolu yaptı. Hayatımdaki güzel bir değişim oldu. Çünkü, Müslüman olarak doğmamıştım." ifadelerini kullanmıştı.

UEFA, dini sebepler ile sağlıkla ilgili kişisel inançlar arasında fark olduğunu değerlendirerek, gazlı içeceklerle ilgili benzer bir karar almadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN