Ülke katsayı sıralamasında Yunanistan'ı geride bıraktık

Ülke katsayı sıralamasında Yunanistan'ı geride bıraktık

Galatasaray, Lazio ile berabere kalmasının ardından, Türkiye ülke katsayı sıralamasında Yunanistan'ı geride bırakarak 15. sıraya yerleşti. 2023-24 sezonu için kritik olan 15. sırayı korumak Galatasaray'a ve Konfederasyon Ligi'nde devam edecek olan Fenerbahçe'ye kaldı.

UEFA Ülke Katsayı Sıralaması'nda Türkiye, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bu hafta içi aldığı puanlarla yükseliş göstererek 15. sıraya yerleşti. Puanını 26.900 yapan Türkiye, 15. sıraya komşudan geri aldı.

Galatasaray, Avrupa Ligi'nde eleme turları dahil 10 karşılaşmada 5 galibiyet ve 5 beraberlik aldı. Aldığı puanlarla ülke katsayı sıralamasına en çok katkıyı da Sarı-Kırmızılı ekip verdi. Bu sezon Türk kulüplerinin topladığı 6500 puanın 3.400'ünü Galatasaray tek başına topladı.

ÜLKE KATSAYI PUANI NEDEN ÖNEMLİ?

2023-24 sezonunda Avrupa'ya 4 yerine 5 takım göndermek için 2021-22 sezonu sonunda ilk 15. sırada bulunmamız gerekiyor. 15. sırada bitirmek, Şampiyonlar Ligi'ne 1 yerine 2, Avrupa Ligi'ne ise 'sıfır' yerine 1 takım göndermek anlamına geliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN