Vasyl Bodnar'dan Başkan Ali Koç'a 'Putin' yanıtı: Mektup ve açıklama için teşekkürler

Vasyl Bodnar'dan Başkan Ali Koç'a 'Putin' yanıtı: Mektup ve açıklama için teşekkürler

Fenerbahçe- Dinoma Kiev karşılaşmasının yankıları sürüyor. 'Putin' tezahüratına ilişkin açıklamada bulunan Başkan Ali Koç'un karşı tarafın maç sırasında kışkırtıcı hareketlerde bulunduğunu belirterek özür dilemeyeceklerini söylemesinin ardından Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar'dan yeni açıklama geldi. Bodnar, sarı-lacivertli kulübe teşekkür etti ve konuyu kapattıklarını açıkladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme rövanş maçında Fenerbahçe, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’e sahasında 2-1 yenilerek turnuvaya veda etmişti. Karşılaşmada Dinamo Kiev’in golü sonrası Fenerbahçe tribünlerinden, 5 aydan bu yana Ukrayna’ya saldıran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine tezahürat sonrası UEFA sarı lacivertli ekibe disiplin soruşturması başlatmıştı.

Ali Koç 'özür dilemeyeceğiz' demişti

Son olarak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ‘Putin’ tezahüratını uygunsuz bulduğunu ancak özür dilemeyeceklerini, aksine Ukrayna’nın özür dilemesi gerektiğini savundu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan sarı lacivertli kulüp başkanı Ali Koç, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ukrayna büyükelçisinin hadsiz söylemleri sonrasında onlar bizden özür dilemeli. 20 saniyelik bir olaydan bahsediyoruz. İkinci golü yedik bir şey olmadı, elendik tezahürat olmadı, ilk golde oldu. Bence yakışıksız ve gereksiz, Fenerbahçe kimliğinden uzak bir tezahürattı ama ne yapacağız, ağızlarına fermuar mı koyacağız? Daha maç başlamadan, eskiden Türkiye’de oynayan bir kalecinin maçtan önce tribünleri gerdiğini gördük. Orada başladı. Sonra gol geldi. Yine o oyuncu yedek kulübesinden fırlayıp öyle hareketler yaptı ki… Golü atan da yaptı...''

fb.jpg

Büyükelçi: Rus katile destek olmayı asla anlayamıyoruz

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, sosyal medya hesabından olay nedeniyle derin bir üzüntü duyduğunu belirterek, “Bilinçli olarak Ukraynalıları öldüren ve ülkemizi yıkan Rus katile destek olmayı asla anlayamıyoruz. Türkiye’de çok sevilen futbolun bile sınırları vardır.” tepkisinde bulunmuştu.

'Mektup ve açıklaması için Fenerbahçe'ye teşekkür ediyorum'

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, öğle saatlerinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Rus propagandasının istifade etmesine müsaade etmiyoruz” dedi.

Konuya ilişkin bir dizi tweet paylaşan Bodnar, “Ukrayna'da dehşet verici bir savaş var. Rusya düşman, Putin katildir; Türkiye dost, futbol tutku, Fenerbahçe güçlü takımdır. Yanlış anlaşılmaları diyalog yolu ile düzeltiyoruz. Mektup ve açıklaması için Fenerbahçe’ye teşekkür ediyorum. Burada noktalıyoruz ve Rus propagandasının istifade etmesine müsaade etmiyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN