Yıllık 25 milyon TL kazanacağı açıklanmıştı ama... Trabzonspor'da şoke eden Yusuf Yazıcı gerçeği!

Yıllık 25 milyon TL kazanacağı açıklanmıştı ama... Trabzonspor'da şoke eden Yusuf Yazıcı gerçeği!

Bu sezon Süper Lig ve Avrupa'da beklentilerin altında kalan son şampiyon Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı hakkında ortaya çıkan gerçek bordo-mavili taraftarların tepkisini topladı. Bordo-mavili ekip eylül ayında KAP'a yaptığı açıklamada sezon sonuna kadar kiralanan yıldız futbolcunun yıllık 25 milyon TL kazanacağını açıklamasına rağmen Yusuf Yazıcı'nın, Trabzonspor'a bir yıllık maliyetinin 65 milyon TL olduğu ortaya çıktı. Milli yıldızın evinin kirasını dahi Trabzonspor'un ödediği öğrenildi.

Sezon başında Danimarka ekibi Kopenhag'a elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkamayarak Konferans Ligi'ne düşen ve orada da İsviçre ekibi Basel'e elenerek tura veda eden Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de de şampiyonluk yarışının gerisinde kalarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Geçen yıl tarihi bir başarı yakalamasına rağmen bu sezon beklentilerin altında kalan bordo-mavili ekipte ortaya çıkan Yusuf Yazıcı gerçeği bordo-mavili taraftarların tepkisine neden oldu.

2018-19 sezonunun yaz transfer döneminde Yusuf Yazıcı'yı rekor bonservis bedeliyle Fransız ekibi Lille'ye satan bordo-mavili ekip, geçtiğimiz yaz transfer döneminde milli yıldızı sezon sonuna kadar kiraladığını açıklamıştı.

Yusuf Yazıcı, Trabzonspor'daki ikinci döneminde beklentileri karşılayamıyor

YILLIK 25 MİLYON TL KAZANDIĞI AÇIKLANMIŞTI

16 Eylül'de bordo-mavili ekipten KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Profesyonel futbolcu Yusuf Yazıcı'nın Kulübümüze geçici transferi konusunda, Lille Kulübü ile anlaşma yapılmıştır. Anlaşmaya göre, Lille Kulübüne geçici transfer bedeli olarak, 500.000.-EUR ödenecektir. Profesyonel futbolcu Yusuf Yazıcı ile 1 (Bir) yıllık anlaşma yapılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; 2022-2023 futbol sezonu için garanti ücret olarak 25.000.000.-TL ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %4,7'si oranında ödeme yapılacaktır. Kamuoyuna duyurulur."

Yusuf Yazıcı, Trabzonspor için İstanbul'a geldi

BİR YILLIK MALİYETİNİN 65 MİLYON TL OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Bu sezon bordo-mavili formayı 16 maçta terleterek yalnızca 3 gol 1 asistlik katkı sunarak hayal kırıklığı yaratan 26 yaşındaki milli yıldızın Trabzonspor'a bir yıllık maliyetinin KAP'a açıklanan rakam olan 25 milyon TL'nin aksine 65 milyon TL (3.25 milyon euro) olduğu ortaya çıktı.

EV KİRASINI DAHİ TRABZONSPOR ÖDÜYOR

Uzun yıllar Trabzonspor'un medya biriminde görev alan ve geçtiğimiz ekim ayında bordo-mavili ekipteki görevinden ayrılan Levent Tan, kendi bloğunda kaleme aldığı yazıda Yusuf Yazıcı'nın ev kirası ve hatta arabasının ücretinin dahi Trabzonspor tarafından karşılandığını açıkladı.

Trabzonspor'da flaş ayrılıkLevent Tan

Tan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Yusuf Yazıcı, 16.5 Milyon Euro’ya Fransa’nın Lille takımına transfer oldu. Trabzonspor ekstra olarak Yusuf 25. maçına çıktığında 1 Milyon Euro daha kazanacak, ayrıca Edgar IE’nin de bonservisine sahip olacaktı. Ki; o Edgar IE daha sonra Trabzonspor’un 2021–2022 Sezonundaki şampiyonluğunun en önemli isimlerinden biri oldu.

O dönemki Euro kuruyla Trabzonspor Kulübü 102 Milyon TL, bir yıl sonra da 18 Milyon TL daha, yani 120 Milyon TL kazandı.

Yusuf Yazıcı, tam 3 yıl sonra kiralık olarak Trabzon’a geri döndü.

Yusuf Yazıcı transferini saha içi koşullarına bakarak eleştirmek yanlış olur. Kalitesi, yeteneği, yerli kontenjanı vesaire… Bunların tamamı için Yusuf Yazıcı ideal bir transferdir. Ancak bu transferin saha dışı koşullarının kesinlikle bir izahı yok!

Yusuf Yazıcı’nın 1 yıllık kiralama ücreti 500 bin Euro. (Yani 10 Milyon TL)

Yusuf Yazıcı’nın 1 yıllık maaşı 25 Milyon TL

Yusuf Yazıcı’nın performansa dayalı bonusu 4.5 Milyon TL

Yusuf Yazıcı’nın imaj hakkı 13 Milyon TL

Yusuf Yazıcı’nın menajerlik ücreti 2 Milyon 250 bin TL

Tüm bunların yanı sıra Trabzonspor Kulübü, Yusuf Yazıcı’nın ev kirası ve araba masraflarını da karşılıyor.

Yani bu kiralama işleminin Trabzonspor’a maliyeti 55 Milyon TL… KDV ve stopajı da eklerseniz 60–65 Milyon TL.

Bunun akılla, mantıkla izah edilebilir bir yanı yok!

Yusuf Yazıcı, Ertuğrul Doğan ve Ahmet Ağaoğlu ile birlikte.

Abdullah Avcı geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, “Yapılan tüm transferlerde benim onayım var” dedi. Abdullah Avcı, sportifi olarak bu transfere “olur” vermiş olabilir. Ancak idari olarak, Yönetim Kurulu’nun bu transferi yapması akıl alır bir iş değil.

Yani şöyle düşünelim;

Trabzonspor, geçtiğimiz günlerde elindeki en değerli yatırımlardan biri olan HES projesini sattı. Genel Müdür Sinan Zengin’in beyanına göre bu satıştan Trabzonspor 50 Milyon TL nakit girişi sağladı.

Bu nakit akışı; Yusuf Yazıcı’nın transfer maliyetini bile karşılamıyor!

Bunun bir açıklaması var mı, gerçekten bilemiyorum…"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN