Tenis sezonunun en önemli dört organizasyonundan biri olan ABD Açık, yarın TSİ 18.00’de başlayacak. İlk kez 1881 yılında düzenlenen turnuva, bu yıl 146. Kez gerçekleştirilecek. 2026 ABD Açık’ta toplam para ödülü 108 milyon dolara yükselerek organizasyon tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.
![]()
Geçen yıl 90 milyon dolar dağıtılan turnuvada tek kadınlar ve tek erkekler şampiyonlarının kazanacağı ödül de 5 milyon dolardan 5,5 milyon dolara çıkarıldı. Turnuvada Türkiye’yi Zeynep Sönmez temsil edecek. Dünya sıralamasında 52. Basamakta bulunan 24 yaşındaki milli tenisçi, kariyerinde ikinci kez ABD Açık ana tablosunda mücadele edecek.

Zeynep Sönmez, ilk turda dünya 4 numarası ABD’li Coco Gauff ile karşılaşacak. Milli sporcu geçen yıl ABD Açık’ta ikinci tura yükselmiş, Ukraynalı Marta Kostyuk’a 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etmişti.
