Sümerolog Veysel Donbaz kimdir? Canlı yayında tepki çeken gaf!

Sümerolog Veysel Donbaz kimdir? Canlı yayında tepki çeken gaf!

Habertürk'te katıldığı 'Burası Hafta Sonu' programına katılan Sümerolog Veysel Donbaz'ın canlı yayında sarf ettiği sözler, sunucu Oylum Talu'yu şaşırttı. Talu ise, "Hocam canlı yayındayız" diyerek uyarıda bulundu. Donbaz ise, "Ne diyelim?" yanıtını verdi.

Sümerolog Veysel Donbaz'ın canlı yayında yaptığı gaf, sosyal medyanın gündeminde... Habertürk TV'de Oylum Talu'nun sunduğu 'Burası Hafta Sonu' programının bu haftaki konuğu Sümerolog Veysel Donbaz oldu. Veysel Donbaz, anlattığı bir hikayede argo kelime kullanması sunucu Oylum Talu'ya zor anlar yaşattı. Talu, bu sözlerin karşısında, "Ne? Hocam canlı yayındayız" dedi. Donbaz ise, "Ama böyle. Başka ne diyelim?" şeklinde karşılık verdi.

VEYSEL DONBAZ KİMDİR?

Denizli'nin Bekilli ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1958'de Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesinin Sümeroloji bölümüne burslu kaydoldu. Bölümün tek öğrencisi olarak öğrenimini 1962'de tamamladı ve İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne tayin edildi.

Veysel Donbaz, 1962 yılında Ankara Üniversitesi Sümeroloji bölümünden mezun oldu. Öğretimi esnasında Sümeroloji ve Akad çalışmaları ile ünlü Kemal Balkan, Emin Bilgiç, Hititoloji alanında uzman Sedat Alp ile çalıştı.

2004 yılında İstanbul Arkeoloji Müzesi'nden emekli oldu.

989260.jpg

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN