Taliban en az 30 Afgan askerini öldürüp askeri üssü ele geçirdi

Taliban en az 30 Afgan askerini öldürüp askeri üssü ele geçirdi

Taliban, Afganistan’ın Badgis kentinde bir askeri üsse düzenlediği saldırıda en az 30 Afgan askerini öldürdü ve üssü ele geçirdi.

Valilik’ten konuya ilişkin yapılan açıklamada, saldırının Ramazan Bayramı kapsamında yapılan ateşkesten beri ilk saldırı olduğu ve saldırganların bölgede yer alan bir askeri üssü ele geçirdiği belirtildi.

Kent Konseyi Başkanı Abdul Aziz Bek yaptığı açıklamada, Taliban’ın Balamerghab bölgesinde yer alan bir askeri üssü hedef aldığını söyledi ve ekledi:

“Çok sayıda Taliban saldırganı farklı yerlerden bölgeye saldırdı. Uzun süren mücadele sonucunda 30 Afgan askeri öldürüldü ve askeri üs Taliban tarafından ele geçirildi.”

İSTANBUL/DHA


 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN