Tarihi konakta ilk ders

Tarihi konakta ilk ders

Buldan Belediyesi tarafından restore edilerek Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokuluna tahsis edilen 150 yıllık tarihi Beyler Konağı’nda ilk ders yapıldı.

Yaklaşık 6 yıl önce Buldan Belediyesi tarafından satın alınarak restore ettirilen tarihi Beyler Konağı, geçtiğimiz yıl sonlarında Buldan Belediyesi tarafından Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu’na tahsis edilmişti.
Buldan’ın Yeşildere Mahallesinde bulunan tarihi konak, Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama bölümü tarafından müze ve eğitim amaçlı kullanılmak üzere iç düzenlemesi yapılan konakta ilk ders gerçekleştirildi. Mimarlık ve Şehir Planlama bölümü öğrencileri, Öğr. Gör. Gamze Şayın eşliğinde Rölöve ve Restorasyon dersini işlediler.

İlk dersin işlenmesiyle ilgili olarak konuşan Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Tuncay Özdemir, “Buldan Belediyesi tarafından tahsis edilen tarihi konakta, konağın ruhuna uygun bir bölüm öğrencilerinin ders görmesi ve bizim böyle tarihi bir mekanda ders vermemiz gerçekten harika bir duygu. Bundan böyle bazı derslerimizi bu konakta gerçekleştireceğiz. Buldan Belediyesine çok teşekkür ederiz” dedi.
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay da konağı restore ettikten sonra nasıl kullanacakları konusunda uzun uzun düşündüklerini belirterek, en sonunda en doğru kararı verip, konağı Buldan Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümüne tahsisini gerçekleştirdiklerini söyledi. Gülbay, “öğrencilerin bu konakta ders görmeye başlamasıyla bölgenin de canlanacağını düşündük. Umuyorum, Buldan’ın eskiden merkezi olan bu bölge gene eskisi gibi cıvıl cıvıl bir hale gelecek” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN