Tediye ne demek? Tediye ödemesi ne zaman ve kimlere yapılır?

Tediye ne demek? Tediye ödemesi ne zaman ve kimlere yapılır?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, kamu kurumlarında çalışan işçilere ödenecek 'tediye' ödemeleri tarihleri belli oldu. Haberi okuyan vatandaşlar, 'Tediye nedir? sorusunun yanıtını sosyal medyada tartışmaya başladı. Açıklanan kararda, tediye ödemelerinin 2020 yılının kalan aylarında iki kez yapılacağı belirtildi. İşte detaylar...

'Tediye ne demek?', 'Tediye ödemesi ne zaman ve kimlere yapılır?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Kamu kurumları ve özel işletmeler tarafından çalışanlara maaş dışında verilen çeşitli ilave ödemeler bulunuyor. Bu ödemeler farklı şekilde ifade edilebiliyor. Detaylar haberimizde...

TEDİYE NE DEMEK?

Tediye, kelime olarak 'ek ödeme' ya da 'ikramiye' anlamına gelmektedir. Devlete ait olan şirket ve kurumlar ve belediyelerde işçi statüsünde çalışan personele verilen ek ödemelere, 'tediye' adı veriliyor. Kamuda çalışan taşeron işçilere yıl başından beri 4 taksit şeklinde tediye (ikramiye) ödemesi gerçekleşiyor.

KİM, NE KADAR TEDİYA ALACAK?

Kamuda kadroya geçen taşeron işçiler de dahil olmak üzere kamuda görev yapan işçilerin tamamına 13 günlük ücretleri üzerinden tediye ödemesi yapılacak.

Bu kapsamda asgari ücretle çalışan bir işçiye 13 günlük ücreti karşılığı en az 913 TL tediye ödenecek. Kamu işçisinin ücreti arttıkça eline geçen tediye miktarı da artacak. Örneğin, 3 bin TL brüt ücreti olan bir kamu işçisine 929 TL, 3 bin 500 TL brüt ücreti olan kamu işçisine 1084 TL, 4 bin TL brüt ücreti olan kamu işçisine 1239 TL ikaramiye (tediye) ödenecek. Ocak ayı ilave tediyeleri vergi dilimi en düşük seviyede olduğu için yüzde 20 üzerinden vergilendirilecek.

KAMU İŞÇİLERİNE 2020 TEDİYE (İKRAMİYE) ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN