Ankara'da devreye girecek: Tek testle 3 ayrı mutant virüs tespit edilebilecek

Ankara'da devreye girecek: Tek testle 3 ayrı mutant virüs tespit edilebilecek

Esenboğa Havalimanı'nda Kovid-19 testi için kurulan merkezde, tek testle hem normal hem de 3 çeşit mutasyona uğramış virüs tespit edilebilecek.

Esenboğa Havalimanı Kovid-19 Test Merkezi Dr. Medikal'in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Salih Durbaba, ürettikleri test kiti ile ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Durbaba şunları kaydetti: "Eskiden hastalardan aldığımız testlerin sonuçlarının laboratuvar ortamında değerlerine bakıyorduk. Değerler eğer yüksekse gen haritasından bu İngiliz mutasyonu olabilir veya Brezilya ya da Güney Afrika mutasyonu olabilir diye değerlendiriyorduk. Şu anda bizim ürettiğimiz kit sayesinde bu iki işleme gerek kalmıyor.

"BİR İÇİNDE SONUÇ VERECEĞİZ"

PCR sonuçlarını, bir saat içinde aldıklarını belirten Durbaba, şöyle devam etti:

"Sürüntü aldığımız yolcularımızdan laboratuvar ortamında çalıştıktan sonra bunun hangi mutasyona sahip olduğunu tek kitle çözümlemiş olacağız. Bu ortalama bir saat içerisinde sonuç verdiği için bir saat içerisinde o yolcunun İngiliz mutasyonuna mı, Güney Afrika mutasyonuna mı veya Brezilya mutasyonuna mı sahip olduğunu sonuçla birlikte kendilerine teslim etmiş olacağız."

Durbaba, Türkçe ve İngilizce hazırlanacak sonuçların, WhatsApp ve e-posta aracılığıyla yolculara iletileceğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN