219 ülkenin internet hızı açıklandı... Bilin bakalım Türkiye kaçıncı sırada?

219 ülkenin internet hızı açıklandı... Bilin bakalım Türkiye kaçıncı sırada?

Cable.co.uk tarafından 219 ülkenin değerlendirildiği Küresel Genişbant Fiyat Tablosu ve Speedtest sitesinin Şubat 2023 internet hızı verileri yayınlandı. Türkiye listede 13,17 dolar ortalama internet abonelik fiyatıyla ve internet hızında 107. sırada yer aldı.

Cable.co.uk tarafından yürütülen ve 219 ülkenin değerlendirildiği Küresel Genişbant Fiyat Tablosu'nun 2023 verilerinde Türkiye’de internet abonelik fiyatlarının ortalama 13,17 dolar olarak açıklandı.

Tabloda Burundi 383.79 dolarla en pahalı interneti sunarken, Sudan ise 2.30 dolar ile en ucuz interneti sunan ülke oldu. En pahalı interneti sunan ülkeler içinde Burundi'yi Surinam ve Zimbabwe izlerken, en ucuz internet listesinde ise Sudan'ın ardından Kazakistan, Moldova, Belarus ve Romanya geldi.

internet-ucretleri-002.jpg

Raporda, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Grönland ve Bermuda’nın değerlendirildiği Kuzey Amerika bölgesinin, 104,33 dolarla en pahalı internet hizmetine sahip bölge olduğu görüldü.

En pahalı bölgeler listesinde Kuzey Amerika’yı Okyanusya, Karayipler, Sahra Altı Afrika ve Güney Amerika izledi.

Kendi bölgesindeki ortalama fiyata uyumlu bir fiyatlandırma sunan Türkiye ise 13,17 dolar ortalama internet fiyatı sunuyor.

Türkiye’nin de dahil olduğu bölgede bulunan Birleşik Arap Emirlikleri bölgesinin en pahalı internet hizmetini sunuyor.

İNTERNET HIZINDA 107. SIRADAYIZ

Her gün 10 milyondan fazla kullanıcının ziyaret ederek internet hızını test ettiği Speedtest sitesinin yayınladığı Şubat 2023 internet hızı verilerine göre Türkiye genişbant internette 32,65 megabit internet hızıyla dünya sıralamasında 107. sırada yer alıyor.

İnternet hızında ilk sırayı 237.15 Mbps hızla Singapur alıyor. Singapur'u Çin, Monako, Şili ve Birleşik Arap Emirlikleri izliyor.

Mobil veri hızı ölçülen 137 ülke içinde Türkiye 70. sırada yer alırken bu listenin en hızlıları ise Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Güney Kore, Norveç ve Danimarka olarak sıralanıyor.

Listenin en düşük internet hızına sahip ülkeler ise Afganistan, Küba, Venezüela, Haiti ve Yemen olarak devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN