Alexa sesimizi çalabilir

Alexa sesimizi çalabilir

Teknolojideki gelişmeler korkutucu bir noktaya doğru ilerliyor. Sesinizin dünyanın farklı yerlerinde aynı anda 500 farklı insanla iletişime geçtiğini düşünün. Üstelik gerçekten siz olmadığınızı ispat etme şansınız da yok...

Yapay zeka teknolojisi endüstrinin bir çok farklı noktasında kullanılıyor. Günlük hayatımızda ise en çok arama motorlarının asistanlarında karşımıza çıkıyor. Apple’ın Siri’si Amazon’un Alexa’sı, Google’ın asistanı... Şimdilik ödünç seslerle bizimle iletişime geçen bu asistanlar pek çok sorumuza anında yanıt veriyor isteklerimizi yerine getiriyor. Ama yakın zamanda bu durum daha korkutucu bir hal alabilir. İgor Jablakov, yapay zeka ve ses toknolojilerinde dünyanın en önde gelen isimlerinden. Jablakov’a göre çok yakın zamanda Alexa’nın sesinin gerçek insandan ayırt edilebilmesi mümkün olmayacak ve aynı anda sizin senizini dünyanın 500 farklı noktasında kullanabilecek. Daha önce kurduğu platformlarla yapay zekaların mekanik sesinden yakalayan ekip şimdi durumun değiştiğine dikkat çekiyor. Yapay zeka teknojisindeki baş döndürücü gelişmelerin insanlık için tehdit olabileceği iddiasında bulunan Jablakov “Bu asistanlar bir önceki sürümlerinden bilgi birikimini devralıyor. Bizdeki epigenetik aktarım gibi. Her yeni sürüm biraz daha akıllı hale geliyor. Seslerini gerçek insandan ayırt edemez hale geldik. Şimdiki teknoloji sizin sesinizi tanıma. Bu ürkütücü. Sizin sesinizi tanıyıp hafızasına kaydediyor. Bir sonraki hamlesini ya da bunu nasıl kullanılacağını kimse hayal bile edemez” diyor. Amazon ise Alexa’nın yeni ses tanıma özelliğinin abartıldığını düşünüyor.  

Alexa dünyanın dört bir yanındaki evlerde müzik çalmak, radyo dinlemek ve sesli talimatlarla görevleri yürütmek için kullanılıyor. Amazon çalışanlarının Alexa konuşmalarını dinlediği ortaya çıktıktan sonra gizlilik kaygıları nedeniyle hedef haline gelmişti. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN