Amazon yüzlerce çalışanını yine işten çıkardı

Amazon yüzlerce çalışanını yine işten çıkardı

Amerikan e-ticaret şirketi Amazon, bulut bilişim alanı başta olmak üzere satış, pazarlama ve küresel hizmetler departmanlarından yüzlerce çalışanının daha işine son verildiğini açıkladı.

E-ticaret devi olarak bilinen Amazon, bulut bilişim alanında ve diğer departmanlarda çalışan yüzlerce kişinin işine son verdiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, bu işten çıkarmaların dünya genelinde gerçekleştiği vurgulandı. ABD'deki çalışanlar için en az 60 gün maaş ve sosyal yardımların devam edeceği ve yeni iş bulma sürecinde destek sağlanacağı belirtildi. Ayrıca, Amazon'un temel alanlarda işe alımlarla büyümeye devam edeceği ve binlerce iş imkanının bulunduğu aktarıldı.

Amazon Web Services (AWS) Sözcüsü yaptığı açıklamada, işten çıkarmaların zor bir karar olduğunu belirtti.

Amazon'un son dönemde yapay zeka alanında yatırımlarını sürdürdüğü ve aynı zamanda yan kuruluşlarında da işten çıkarmalar yaşandığına dikkat çekildi.

ABD kariyer danışmanlık firması Challenger, Gray&Christmas'ın raporuna göre, 2023'te teknoloji sektöründeki işten çıkarmaların yüzde 73 arttığı belirtildi. Geçen yıl işten çıkarılanların sayısının 168 bin 32 kişiye ulaştığı ve bu rakamın, 2022'ye göre önemli bir artış olduğu kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN