Apple’dan rekor güvenlik ödülü: Açığı bulana 2 milyon dolar

Apple’dan rekor güvenlik ödülü: Açığı bulana 2 milyon dolar

Apple, güvenlik açığı ödül programında büyük değişikliğe gitti. Şirket, kullanıcı etkileşimi olmadan cihazların ele geçirilmesine yol açan “zero-click” açıklar için ödülü 2 milyon dolara yükseltti. Artan tehditlere karşı önlem alan Apple, bu adımla güvenlik araştırmacılarını teşvik etmeyi ve casus yazılım saldırılarına karşı savunmayı güçlendirmeyi amaçlıyor.

Teknoloji devleri arasında kullanıcı güvenliğini güçlendirme yarışında öne çıkan Apple, güvenlik açığı ödül programını (bug bounty) genişleterek en kritik zafiyetler için rekor tutarlara çıktı. Şirkete göre, kullanıcı etkileşimi gerektirmeyen ve cihazların ele geçirilmesine yol açan “zero-click” açıklar için verilecek en yüksek ödül 2 milyon dolar oldu. CNBC-e'nin haberine göre Apple, ödülleri yükselterek güvenlik araştırmacılarını bu tür karmaşık açıkları kötü niyetlilerden önce şirkete bildirmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Apple’ın bug bounty programı 2016’da sınırlı gruplarla başladı, 2019’da tüm araştırmacılara açıldı ve ilk yıllarda ödüller 100 bin ile 1 milyon dolar arasında değişiyordu. Şirket, son dönemde paralı casus yazılım endüstrisindeki tırmanışa karşı önlem almak için hem ödül miktarlarını artırıyor hem de yazılımsal savunmaları güçlendiriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN