Bu gözlük gören göze de lazım

Bu gözlük gören göze de lazım

Akıllı telefonlar, akıllı saatler, akıllı buzdolapları derken yapay zekalı akılı aletler hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaya başladı. Görünüşe göre de almaya devam edecek. Bosch tarafından geliştirilen akıllı gözlük, yol tarifi veriyor, mesajlarınızı açıyor ve aramalarınızı yanıtlıyor.

HAKAN BAŞ

Akıllı aletlerin hayatımızın hemen hemen her alanında. Üstelik Bosch tarafından üretilen akıllı gözlükler yapay zeka teknolojisinin ayrılmayacak kadar yakınımızda olacağını gösteriyor. Akıllı gözlükler hafif ve ince, size parlak bir şekilde görülebilen ama başkaları tarafından görülemeyen tamamen şeffaf bir ekranla hayatınızı kolaylaştırmaya geliyor. Akıllı telefonlarınızla bağlantı kurabilen bu gözlükler sayesinde gözlük ekranınızdan yol tarifi alabilir, bir göz kırpmayla evinizin kapısını kitleyebilir, aramalara cevap verebilir ya da mesajları görüntüleyebilirsiniz. Gözlükler bir görüntüyü gözlüklerin merceklerine yansıtmak yerine, sağ merceğe yerleştirilmiş küçük bir mikroelektromekanik ayna dizisi kullanır, daha sonra ışığı sağ gözünüze yansıtır ve bir görüntüyü doğrudan retinanıza boyar. Şirket, herhangi bir verinin eller serbest ve güvenli görüntülenmesi için modülün bir akıllı telefonla eşleştirilebileceğini vurguluyor.

Yansıtılan yüksek çözünürlüklü görüntüler parlak, net ve özeldir ve doğrudan güneş ışığında görülebilir. Üstelik akıllı gözlüklere yansıtılan metin pano ve yazıların boyutları da ayarlanabiliyor. Ayrıca akıllı gözlükler aracılığıyla gördüğümüz görüntü her zaman odakta olduğu için, görüntünün odak düzlemi, baktığımız her şeyin odak düzlemiyle aynı oluyor. Bu da gözü yormadan bildirim alınabileceği anlamına geliyor. Bosch Sensortec CEO’su Stefan Finkbeiner bu gözlüğün özellikle sürüş güvenliği açısından önemli olduğuna dikkat çekerek ‘’Akıllı gözlükler dikkat dağıtan telefon kullanımını ortadan kaldırarak sürüş güvenliğini artırmaya ve sürücülerin mobil cihazlarını sürekli bildirim veya mesaj için kontrol etme dürtüsünü azaltmaya yardımcı olabilir” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN