Bu Yöntem Sayesinde Yavaşlayan Bilgisayar ve Telefonunuz Işık Hızını Geçecek! İşte En Kolay Hızlandırma Yöntemi

Bu Yöntem Sayesinde Yavaşlayan Bilgisayar ve Telefonunuz Işık Hızını Geçecek! İşte En Kolay Hızlandırma Yöntemi

Günümüzde bilgisayarlar ve cep telefonları, onsuz yapılamayacak iki araçtır. İş ve eğitim veya farklı ihtiyaçlar için faydalı sitelere bağlanmanıza izin verirler. Ancak teknolojinin de bilinmesi gerekir. Bazen, belirsiz bir nedenden dolayı bilgisayar çöküyor...

Cep telefonu o kadar yavaşlayabilir ki neredeyse kullanılamaz hale gelebilir. Bu şeyler olduğunda, genellikle hafıza ile ilgili sorunlardır. Cep telefonunuzu daha duyarlı hale getirmek için, hafızayı artırmanın basit yöntemlerini az sonra birlikte göreceğiz.

Ancak bazen hafıza dahil değildir, tehlikede olan başka tür problemler vardır. Bunlardan biri bir virüs saldırısı olabilir. Gerçekten de, bilgisayarlar ve cep telefonları genellikle büyük internet ağına bağlıdır. Cihazlarımızda güvenlik kapıları olmasına rağmen, ağ aracılığıyla kötü niyetli kişilerin onları zorlamaya çalışması olabilir. Kurumsal sitelere veya büyük şirketlerin sitelerine girmeye çalıştıklarında bilgisayar korsanlarının başına gelen budur. Bunu yaparak, yeniden satabilecekleri veya yeniden kullanabilecekleri sırları çalar ve önemli bilgileri kopyalarlar.

haberici-001.jpg

BİLGİSAYARINIZ YAVAŞ ÇALIŞIYORSA ÖNEMLİ BİR SORUN OLABİLİR!

Virüsler ayrıca özel kişiler arasında da dolaşır. Amaç her zaman, özellikle banka hesaplarıyla ilgili bilgileri çalmak. Bir bilgisayarın veya cep telefonunun yavaş çalıştığı izlenimini edindiğinizde şüphelenmeniz gerekir. Belki bu bir hafıza meselesi değil, ama içinde bir virüs olduğuna işaret ediyor olabilir. Bu durumda, bazı uzmanların yardımını aramak daha iyidir.

Hem hafızayı daha verimli hale getirip hem de cep telefonunuzun ve bilgisayarınızın hızını artırmanın en basit yöntemleri

BİLGİSAYARI VE TELEFONU HIZLANDIRMANIN YOLLARI

Ancak, bunun bir hafıza sorunu olması da mümkündür. Bellek tüm belgeleri, videoları, fotoğrafları ve diğer materyalleri toplar. Bu yüzden çok kolay, özellikle HD formatında çok sayıda video yaparsanız, hafızanız hızla dolar. Böyle bir şey olursa, yapılacak ilk şey hafızayı boşaltmak olacaktır. Tam belleğe sahip bir bilgisayar, tamamen kapatılmazsa çökme riski de taşır. Bu nedenle, belleğinizi düzenli olarak boşaltmanız önemlidir.

BİLGİSAYARIN PERFORMANSINI İYİLEŞTİRMEK

Videoları ve fotoğrafları harici bir sabit sürücüye aktararak saklayabilirsiniz. Veya kapasitesi iyi olan bir dongle kullanın. Böylece bilgisayar ve cep telefonu iyi bir bellek performansını koruyabilir. Ancak, bilgisayarın bazı bakım ve temizliğini otomatik olarak sağlayan bir sistem var. Konu video ve fotoğraf değil elbette. Bunlar, kullanımları sırasında biriken dosyalardır. Bilgisayarın "Ayarlar" kısmına gitmeniz yeterli olacaktır. Ayarlarda "Depolama" üzerine tıklıyoruz. Bu seçeneği açarak “Memory sensor” seçeneğine tıklayalım. Bu seçenek, gereksiz alanı otomatik olarak boşaltmamızı sağlar. Böylece bilgisayarın performansını iyileştireceğiz.

haberici3.jpg

AKILLI TELEFONU HIZLANDIRMAK

Cep telefonuna gelince, videoları ve fotoğrafları kontrol etmenin yanı sıra haftada bir yeniden başlatabiliriz. Geceleri bile, aktif RAM belleğini rahatlatarak uçak moduna alabiliriz. İşte bilgisayarları ve cep telefonlarını forma sokmanın basit yolları.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN