Deprem uyarı sistemi 15 saniye önce haber verdi

Japonya'da dün yaşanan 7,6 büyüklüğündeki depremden önce bölgede yaşayan bir kişi canlı yayın esnasında Deprem Uyarı Sistemi'nden bildirim aldı. Genç kadın bulunduğu binayı 15 saniye içerisinde terk etti.

Japonya, yeni yılın ilk gününe 7.6 şiddetindeki bir depremle sarsıldı. 50'den fazla bina kısmen veya tamamen yıkıldı. Çok sayıda bina alev aldı.

15 SANİYE ÖNCE BİLDİRİM GÖNDERDİ

NTV'nin haberine göre, en az 48 kişinin öldüğü depremden yaklaşık 15 saniye önce bölgede yaşayan bir vatandaş Deprem Uyarı Sistemi'nden bildirim aldığı video sosyal medyada gündem oldu.

Videoda depremden birkaç saniye önce canlı yayında biriyle görüşen genç kadının telefonuna gelen deprem uyarı bildirimini arkadaşına göstererek odayı terk ettiği görülüyor.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Kıdemli Danışmanı Dr. Hitoshi Baba, uzun süredir kullanılan sistemin, güçlü sarsıntılar öncesinde uyarı sağlayarak insanlara değerli birkaç saniye kazandırdığını ve depreme bağlı hasarı azalttığını belirtti.

2007'DEN BERİ JAPONYA'DA ÇALIŞIYOR

Deprem Erken Uyarı (EEW) sistemi, Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) ve Demiryolu Teknik Araştırma Enstitüsü'nün ortak teknolojik gelişimiyle oluşmuş ve 1 Ekim 2007'den bu yana Japonya genelinde birden fazla cihaz aracılığıyla çalışıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN