Dil öğrenmek tarihe karışacak! Dudak hareketlerinizi bile çeviren yapay zeka şoke etti...

Yapay zeka gün geçtikçe hız kesmeden gelişmeye devam ederken yeni çıkan bir özellik ise bir kez daha insanları şoke etti. Yapay zeka bu sefer en az 30 saniyelik olan ses kaydınızı, seçmiş olduğunuz hedef dile 'dudak hareketleriniz' dahil çevirebiliyor. O anlar ise kameralara böyle yansıdı.

İvme kaybetmeden gelişmeye devam eden yapay zeka yine sesli bir çeviri yaptı fakat bu sefer dudak hareketlerini de hedef dile göre çevirdi.

Sosyal medya ve reddit gibi platformlardan alınan bilgiler ile eğitilen modeller (yapay zeka) sayesinde yapay zeka çok daha hızlı gelişmeye başladı. Gün geçtikçe yeni yapay zeka modelleri ortaya çıkarken bu sefer ortaya çıkan gelişme ise Facebook'un birkaç yıl önce tanıtmış olduğu yapay zeka modelinin üzerine mislini koyarak geldi.

HeyGen tarafından yapılan yapay zeka modeli, yapmış olduğunuz ses kaydını kendi sesiniz ile modelleyerek çeviri yapmayı mümkün kıldı ve bunu yaparken dudak hareketlerinizi de hedef dil ile uyumlu olacak şekilde çevirdi.

DİL ÖĞRENMEK TARİHE KARIŞACAK

Geçtiğimiz aylarda eski bir Apple çalışanı tarafından tasarlanan Humane isimli giyilebilir teknoloji canlı olarak kendi sesiniz ile çevirmeye imkan sağladı. Vücut hareketlerinize de entegre olan yapay zeka destekli bir teknoloji olması sayesinde ileride telefon ihtiyacını ortadan kaldırabilecek bu teknoloji ise tam 230 milyon dolar yatırım almıştı.

HeyGen ve Humane gibi teknolojilerin daha da gelişmesi ile gelecekte dil öğrenmek tarihe karışacak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir