EA Sports, 2023'te Fifa Oyunu Yapmayı Bırakıyor! 30 Yıllık Fifa Ortaklığı Tarih Oldu!

EA Sports, 2023'te Fifa Oyunu Yapmayı Bırakıyor! 30 Yıllık Fifa Ortaklığı Tarih Oldu!

Video oyunları yayıncısı EA Sports , 2023'ten itibaren Fifa markalı futbol oyunları yapmayı bırakacağını duyurdu. Şirket, futbol yönetim organıyla olan ortaklığını sona erdirdiğini doğruladı, ancak 2023'ten itibaren yeni bir adı olan EA Sports FC futbol video oyunları yapmaya devam edecek.

EA Sports Fifa oyunları, ilk olarak 1993 yılında piyasaya sürülen, sektör tarihinin en başarılı markalarından biridir, ancak bu yıl içinde piyasaya sürülecek olan Fifa 23'ün artık son oyun olacağı doğrulandı.

Bu oyun, erkekler ve kadınlar Fifa Dünya Kupası müsabakalarını ilk kez tek bir sürümde sunacak şekilde ayarlandı. EA Sports, oyuncular, takımlar, ligler ve stadyumlar için lisanslarını da elinde tutacağını söyledi.

haberici-002.jpg

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL FC EA SPORTS FUTBOLUN GELECEĞİ OLACAK"

Yönetici başkan yardımcısı Cam Weber bir açıklamasında şunları söyledi: “Önümüzdeki yıl, EA Sports FC, EA Sports futbolunun geleceği olacak. Spor genelinde 300'den fazla lisans ortağımızın yanı sıra, dünyadaki tüm futbol taraftarları adına küresel futbol deneyimlerini yeni zirvelere taşımaya hazırız.

Oyunlarımızla ilgili sevdiğiniz her şey EA Sports FC'nin bir parçası olacak, aynı harika deneyimler, modlar, ligler, turnuvalar, kulüpler ve sporcular orada olacak" dedi.


"LİSANS PORTFÖYÜMÜZ EA SPORTS FC'DE OLMAYA DEVAM EDECEK"

“Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs ve Volta Football hepsi orada olacak. On yıllardır yatırım yapmaya devam ettiğimiz 19.000'den fazla oyuncu, 700'den fazla takım, 100'den fazla stadyum ve 30 ligden oluşan benzersiz lisans portföyümüz, EA Sports FC'de olmaya devam edecek.

"Bu, Premier Lig, La Liga , Bundesliga , Serie A, MLS ve daha fazlası ile özel ortaklıkları içeriyor."

Şirket, yeni “bağımsız platformun” kendisine “yenilik yapmak, yaratmak ve gelişmek için yeni bir fırsat” vereceğini söyledi.

"FIFA'NIN STRATEJİSİ GELECEKTEKİ SEÇENEKLERDEN EN İYİ ŞEKİLDE YARARLANMAK"

EA Sports başkan yardımcısı David Jackson, bir röportajında, oyuncular için diğer içerik ve deneyim türlerine sanal futbol maçları sunmanın ötesine geçmek istediğini, ancak Fifa ile kararlaştırılan lisans sözleşmelerinin “bize izin vermeyecek bazı kısıtlamalar” içerdiğini söyledi.”

Fifa'nın stratejisi, gelecekteki tüm seçeneklerden en iyi şekilde yararlanabilmemizi sağlamak ve oyuncular, hayranlar, üye dernekler ve ortaklar için geniş bir ürün ve fırsat yelpazesi sunmaktır.

haberici1-002.jpg

"FIFA HER ZAMAN EN İYİSİ OLACAK"

Fifa, 2024 için mevcut oyunlara benzer yeni bir futbol simülasyon oyunu üzerinde zaten "üçüncü taraf stüdyolar ve yayıncılar" ile çalıştığını söyleyerek kendi oyununu yapmaya devam edeceğini söyledi.

Fifa başkanı Gianni Infantino, "Fifa adına sahip tek otantik gerçek oyunun, oyuncular ve futbol taraftarları için mevcut en iyi oyun olacağına sizi temin ederim" dedi.

“Fifa adı tek küresel, orijinal başlıktır. Fifa 23, Fifa 24, Fifa 25 ve Fifa 26 ve benzeri sabit olan Fifa adıdır ve sonsuza kadar kalacak ve en iyi olarak kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN