eBay açıkladı: GittiGidiyor kapatılıyor mu?

eBay açıkladı: GittiGidiyor kapatılıyor mu?

Alışveriş platformu eBay, Türkiye'deki şirketi GittiGidiyor’u kapatma kararı aldığını açıkladı. Bugünden itibaren satıcılar sitede yeni ürün listeleyemeyecek ve Temmuz’un 18’inden sonra yeni bir ürün alınamayacak.

GittiGidiyor’un faaliyetine son verme kararı aldığını açıklayan alışveriş platformu eBay, kararı rekabetçi dinamikler nedeniyle aldığını belirtti.

Investors’da yer alan habere göre, GittiGidiyor hisselerinin çoğunluğunu 2011 yılında alan ve platformu bağımsız olarak işleten eBay, GittiGidiyor’u kapatma kararı aldı.

Düzenli olarak küresel operasyonlarını inceleyen eBay, GittiGidiyor kararını Türkiye pazarındaki rekabetçi dinamikler nedeniyle aldı. GittiGidiyor birinci çeyrek sonu itibarıyla eBay’e yaklaşık 4 milyon aktif alıcı kazandırdı.

eBay’in aktardığına göre, bugünden itibaren satıcılar GittiGidiyor’da yeni ürün listeleyemeyecek, Temmuz’un 18’inden itibaren yeni bir ürün almak da mümkün olmayacak. Şirket GittiGidiyor’un kapatılmasının ikinci çeyrek veya mali yıl bilançosuna somut etki yaratmasını beklemiyor.

2011 yılında Gittigidiyor'un yüzde 93'ünü alan eBay, 2016 yılında da hisselerin tamamını almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN