Elon Musk'a bir kötü haber daha: Tesla en kötü yıllık kapanışa doğru ilerliyor

Elon Musk'a bir kötü haber daha: Tesla en kötü yıllık kapanışa doğru ilerliyor

Taleplerin düşmesi üzerine Tesla ürünlerinde Amerika, Kanada ve Çin'de indirime giden Elon Musk'a bir kötü haber daha geldi. Şirket hisselerinde salı günü satışların yoğunlaşması nedeniyle hisse senedi yüzde 11 düşüş yaşadı. En kötü yıllık kapanışına doğru ilerleyen Tesla'nın hisseleri 2022'de yaklaşık yüzde 70 oranında düştü.

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla'ya yönelik taleplerde azalma yaşanırken şirket, Amerika, Kanada ve Çin'de satılan ürünler için indirime gitmişti. Yeni gelişmeler ise Musk'a şok üstüne şok yaşatıyor. Tesla hisselerinde salı günü satışların yoğunlaşması nedeniyle hisse senedi yüzde 11 düşüş yaşarken, Tesla en kötü yıllık kapanışına doğru ilerliyor.

Reuters'in haberine göre şirketin aylık ve yıllık bazda en kötü performansını sergilemesi yatırımcıların hisse senedine karşı giderek daha çekimser kalmasına sebep oldu. Tesla hisseleri ayrıca 2022'de yaklaşık yüzde 70 düşerek Nasdaq'taki düşüşün iki katından fazla gerilemiş oldu. Aralık ayında Tesla ise yüzde 44'lük bir düşüşle şimdiye kadarki en kötü ayını yaşadı, zira daha önce tek bir ayda yüzde 25'ten fazla düşmemişti. Dördüncü çeyrekte ise hisse senedi yüzde 59 değer kaybederek bu yılın ikinci çeyreğindeki yüzde 38'lik düşüşten daha kötü bir seviyeye geriledi.

Tesla hisselerinde yaşanan son düşüş ise Wall Street Journal'ın Tesla'nın Şangay tesisinde bir hafta boyunca üretimi durduracağını ve yeni bir Covid vakasıyla karşı karşıya olduğunu bildirmesinin ardından geldi. Tesla'nın Şanghay'daki tesisini ocak ayında yeniden açtığında sadece 17 gün boyunca faaliyette tutacağı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN