Facebook'tan yeni 'cinsel' yasaklar

Facebook'tan yeni 'cinsel' yasaklar

Facebook kamu oyundan gizli bir şekilde cinsel imaları bile yasaklayan yeni kullanım standartlarını uygulamaya soktu.

KARAR/ALMANYA

Facebook cinsel içeriklerin kullanımı ile genel standartlarını Ekim ayında yaptığı değişikliklerle kamuoyuna duyurmadan uygulamaya soktu. İki ay önce sessiz sedasız uygulamaya sokulan değişikliklerin Amerikan insan hakları örgütü Electronic Frontier Foundation (EFF) ve Alman blog Netzpolitik.org isimli kuruluşlar fark etti. Facebook bu zamana kadar geçerli kurallarına "Cinsel anlamda kontak kurmak" bağlığı altında bir ilave yaptı.

Bu başlık altında konu hakkındaki eski standartla yeni getirilen kurallar birleştirildi ve sistem update edildi. Facebook'ta pornogfrafik içerikler, tamamen cinsel içerikli dil ve cinsel amaçlı kontak kurma zaten yasaktı. Yeni uygulamada artık dolaylı olarak da cinsel amaçlı kontak kurmak yasaklanıyor. Bu uygulamaya göre, dolaylı olarak bir cinsel talep içeren cümle ve imalar da yasaklanıyor.

Yeni yasaklar arasında cinsel içerikli jargon kullanmak, cinsel yaşamla ilgili kavram ve söylemler, tercihler de yasaklanıyor. Elle çizilmiş ya da dijital ortamlarda oluşturulmuş ve direk cinsel konu içeren sanatsal resimler de Facebook’un yeni yasaklar listesinde bulunuyor. Yasaklar Facebook'a ait tüm kanallarda geçerli olacak. Yani sadece profillerde yapılan paylaşımlarda değil, sohbet uygulamasında da yasaklar geçerli olacak. Ancak Messenger chat uygulamasında içerik konusunda bir şikayetin olması ön koşulu bulunuyor.

Yeni uygulamalarda sınırların çok belirgin olmadığın iddia edeen bazı Amerikan insan hakları dernekleri bu uygulamaları eleştirdi. eleştirildi. Facebook tarafından yapılan açıklamada ise genel kuralların sürekli yenilendiği ve ihtiyaçları göre geliştirildiği belirtildi. Facebook’un yeni yasakları,Amerika’da yeni uygulamaya sokulan Stop Enabling Sex Traffickers Act isimli yasanın online platformlara getirdi ağır yaptırımlar dolayısıyla uygulamaya soktuğu tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN