Google Haritalar'a güvenli rota özelliği geldi

Google Haritalar'a güvenli rota özelliği geldi

Google Haritalar, en hızlı rotanın yanı sıra yeni özelliği olan güvenli rotaları kullanıcılarına tanıttı. Google, güvenli rota uygulaması ile yılda 100 milyon araç kazasının önüne geçebileceklerini vurguluyor.

Navigasyon uygulamaları kullanıcıları mevcut olan en hızlı güzergahtan götürmeyi amaç ediniyor. Ya da bir veya iki tane alternatif güzergahı belirleyerek kullanıcının seçim yapmasını sağlıyor. Google Haritalar ise bunu alternatif bir özellik daha geliştirdi.

ARTIK GÜVENİLİR YOLLAR DA VAR

Donanım Haber'de yer alan habere göre; Google'dan yapılan duyuruya göre Google Haritalar artık güvenli rota için de bir opsiyon barındıracak. Güvenli rota opsiyonu hava durumu, yol durumu, trafik gibi unsurları analiz ederek tıkanıklığın olmadığı yolları seçmeye çalışıyor.

YILDA 100 MİLYON KAZANIN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR

Kullanıcılar böylece ani tıkanıklığın yaşanabileceği hızlı rotaları değil daha güvenli ancak normal hızında seyreden rotaları tercih edebilecekler. Google güvenli rota uygulaması ile yılda 100 milyon araç kazasının önüne geçebileceklerini vurguluyor.

Önümüzdeki haftalarda güvenli rota özelliği Google Haritalar platformuna entegre edilmeye başlanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN