Google'da en çok aranan kelimeler

Google'da en çok aranan kelimeler

ABD'li arama motoru Google, her yılın aralık ayında olduğu gibi bu yıl da yılın en çok aranan kelimeleri listesini paylaştı. Türkiye'de aratılan Ben neden sorusunun sonuçları dikkat çekerken 'Ben neden sevilmiyorum' sorgusu ilk sırayı aldı. İşte Türkiye'de ve dünyada en çok merak edilenlerin ve arananların listesi...

Teknoloji devi Google dünyada ve Türkiye'de bu yıl içinde en çok aranan içerikleri yayınladı. Günde 9 milyardan fazla aramanın yapıldığı platformun 'Yılın Arama Trendleri' listesi şöyle:

DÜNYADA EN ÇOK ARANANLAR

Dünya genelinde en çok sorgu yapılan kelime Wordle oldu. Beş harfli kelime bulma oyunu Wordle oyununun Türkçesi de çıktı. Wordle 2022'ye damgasını vuran oyunlar arasına girdi.

Haberler tarafında ise en çok Ukrayna sorgusu yapıldı. Rusya'nın başlattığı savaşın ardından tüm dünyanın gündemi Ukrayna oldu.

EN ÇOK ARANAN İSİM

Amber Heard'la mahkemesi gündemi uzun bir süre işgal eden Johnny Depp en çok aranan isim oldu. Oscar'da Chris Rock'a tokat atan Will Smith ikinci sıraya yerleşti.

Oyuncular sıralaması da isimler sıralamasıyla hemen hemen aynı oldu.

En çok merak edilen sporcu ise ünlü tenisçi Novak Djokovic oldu. Covid-19 aşısı yaptırmayan Djokovic başarılarıyla olduğu kadar skandallarıyla da merak konusu oldu.

İŞTE EN ÇOK MERAK EDİLEN FİLM

Thor serisinin son filmi Love and Thunder en çok merak edilen film olurken gişe rekorları kıran Top Gun: Maverick filmi de ikinci sıraya yerleşti.

Ölümler konusunda ise uzun bir süre İngiltere'yi yöneten Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü en çok ilgi gören olay oldu. Yemek tarifleri olarak dünya lezzetleri kendine yer buldu. Hint yemeği Paneer Pasanda en çok merak edilen tarig olurken tuzlu kurabiye ise üçüncü sırada yer aldı.

Euphoria ise en çok merak edilen TV proframı oldu.

TÜRKİYE'DE İLK SIRAYA DOLAR OTURDU

Doların anlık durumu 2022 yılında Türkiye'deki en büyük merak konusuydu. İlk sırada Dolar/TL sorgusu yer alırken sırasıyla Bayram tatili kaç gün, ÖBA , Bergen ve Kedi aramaları geldi.

En çok aranan isim Galatasaray'ın Paris Saint Germain'den getirdiği Mauro İcardi oldu. Icardi sporcu kimliğinin yanısıra partneri Wanda Nara'yla olan ilişkisi nedeniyle de merak konusuydu.

Müge Anlı'nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu da merak edilen üçüncü isimken Mertens ve Joao Pedro diğer isimler oldu.

Trafik kazasında ölen futbolcu Ahmet Çalık vefat konusunda en büyük merak konusu oldu. Daha sonra Cüneyt Arkın, Fatma Girik, Billur Kalkavan ve İlhan İrem geldi.

EN ÇOK YALI ÇAPKINI VE DUY BENİ MERAK EDİLDİ

Diziler sıralamasında ise Star TV'nin Yalı Çapkını ve Duy Beni dizileri en çok merak ettiklerimiz sıralamasında ilk ikiyi aldı. Daha sonra Gelsin Hayat Bildiği Gibi, Tozluyaka ve Cem Yılmaz'ın dizisi Erşan Kuneri geldi.

Rüyada deprem olması Türkiye'nin en çok merak ettiği rüya tabiri araması oldu.

Ben neden sorusunun sonuçları ise ilgi çekiciydi. Ben neden sevilmiyorum sorgusu ilk sırayı alırken daha sonra "Ben neden bu kadar çirkinim", "Ben neden doğdum", "Ben neden dışlanıyorum" ve "Ben neden eziğim" sorguları yapıldı.

KOMBİN ARAMASI: SEK ERKEK

Moda konusunda en çok kar kombini merak edilirken sırasıyla bayram, sek erkek, piknik ve ilk buluşma kombinleri geldi.

Merak edilen yerlerin zirvesinde Faroe Adaları yer aldı. Faroe Adaları milli takımı, Türkiye milli takımını 2 - 1 yenmişti.

Netflix dizisi Andropoz'un nerede çekildiği ve Ukrayna savaşıyla yeniden gündeme gelen Çernobil'in yeri merak konusu oldu.

İnsanlar yakınlarda en çok nöbetçi eczaneyi merak etti. Daha sonra elektrikçi, otel, yemek ve taksi durağı sorguları yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN