Google'ın o uygulaması resmen kapatıldı! 500 milyondan fazla indirilmişti

Google'ın o uygulaması resmen kapatıldı! 500 milyondan fazla indirilmişti

Google'ın o uygulaması resmen iptal edildi! Google, o uygulamaya verdiği desteği tamamen kesti! Dünya çapında 500 milyondan fazla indirilmişti...

Google, hızla yenilenme çabalarına devam ediyor ve bu kez Google Podcasts uygulamasını etkileyen bir değişiklik duyurdu. Şirketin yeni adımıyla birlikte, Podcasts tamamen YouTube Music'e taşınacak.

Mart ayında yapılan resmi açıklama ile Google, Podcasts uygulamasına olan desteğini sonlandırdığını duyurdu. Bu doğrultuda, kullanıcılara aboneliklerini ve dinleme geçmişlerini YouTube Music'e aktarmaları için belirli bir süre tanındı.

BU AY İÇERİSİNDE TAMAMEN KAPATILACAK

YouTube Müzik, Google Podcast'lerin yerini tamamen almayı planlıyor

Bu ay içinde Google, Podcasts uygulamasının kullanıcılarına resmi bir bildirim göndererek uygulamanın tamamen kapatılacağını duyurdu. Buna göre, podcast yayınlarının 2 Nisan'a kadar YouTube Music'e taşınacağı belirtildi ve bu tarihten sonra Podcasts uygulamasına erişimin mümkün olmayacağı vurgulandı.

Google'ın 5 yıl önce başlattığı Podcasts uygulaması dünya çapında Android cihazlarda 500 milyondan fazla indirilme rakamına ulaşmıştı. Ancak, şirket geçtiğimiz Eylül ayında, ses uygulamalarını YouTube Music'e entegre etme kararı almıştı. Bu karar çerçevesinde Podcasts uygulamasının kademeli olarak kaldırılacağı duyurulmuştu.

YouTube Music, son zamanlarda podcast RSS yükleme ve sadece podcast oynatma gibi yeni özellikler kazandı. Bu da Google'ın Podcasts uygulamasını kullanımdan kaldırarak kullanıcıları YouTube'a yönlendirmesinin önünü açtı.

Podcast hizmetinin tamamen YouTube'a taşınmasıyla birlikte, Google'ın bu alandaki etkisinin artması bekleniyor. Kullanıcıların Podcast aboneliklerini ve dinleme geçmişlerini dışa aktarmak için Temmuz'a kadar süreleri olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN