Hayaldi gerçek oldu! Yapay zeka sonunda bunu da yaptı! Herkes kendi robotunu eğitebilecek

Hayaldi gerçek oldu! Yapay zeka sonunda bunu da yaptı! Herkes kendi robotunu eğitebilecek

Teknoloji ile birlikte her geçen gün yenilikler de hayatımıza dahil oluyor. Son yılların en çok tartışılan konuları arasında yer alan yapay zeka programlarına bir yenisi daha eklendi. ChatGPT’yi geliştiren OpenAI yeni bir araç geliştirdi. Artık Herkesin kendi robotu olacak. İşte yeni yapay zeka programı hakkında merak edilen tüm detaylar…

The Guardian’da yer alan haber doğrultusunda yeni bir yapay zeka üretildiği belirtildi. ChatGBT akademi ve yazılımın tasarımcısı OpenAI kafa karıştıran bir yeniliğe imza attı. Yeni programı görenler insan mı yapay zeka mı? ayrımına düşüyor. İşte yeni yapay zeka programı hakkında merak edilen tüm detaylar…

İNSAN MI YAPAY ZEKA MI?


Teknoloji ile birlikte yeni alanlarda yapılan programlarda oldukça dikkat çekiyor. Son yılların en çok tartışılan konuları arasında yapay zeka programları gelirken her geçen gün yeni bir yenilik de gündemde yer alıyor. Yapılan son açıklamalar doğrultusunda sorulara yanıt verebilen metin üretebilen yapay zeka aracı geliştirildi. ChatGBT Ve birçok alanda soru işaretlerine neden olan tasarımın yazılımcısı OpenAl, metinlerin yapay zeka mı yoksa insan tarafından mı yazıldığını ayırt edecek bir araç geliştirdi.

yapay-zeka.jpg

OpenAl, geliştirilen yazılımın henüz tam anlamıyla güvenilir olmadığını ifade etti. Ancak programın akademiye faydalı olabileceğinin altı çizildi. ChatGPT, insanlarınkine benzer metinler oluşturmak için GPT (Generative Pre-training Transformer) mimarisinin bir çeşidini kullanan büyük bir dil modeline deniliyor. Sohbet robotu çeşitli metinler üzerinde eğitilebilirken birçok farklı komutada tutarlı yanıtlar verebilmektedir. Yeni araç, dil çevirisi, soru yanıtlama ve konuşma gibi çeşitli görevler içinde ince ayarlamalar yapabilmektedir. ABD'de bulunan OpenAl, araştırma ekibi tarafından oluşturulan ChatGBT, yeni araştırmalar ve geliştirmelere dayalı olarak yeni güncellemeler yapmaya devam etmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN