Hesap makinesinden oyun oynadılar! Doom Eternal oyununu 10 dolarlık hesap makinesi çalıştırdı

Hesap makinesinden oyun oynadılar! Doom Eternal oyununu 10 dolarlık hesap makinesi çalıştırdı

Bir yazılım geliştiricisi, hesap makinesine Android yazılım yükleyerek, Doom Eternal oyununu oynadı! 10 dolarlık hesap makinesi oyunu sorunsuz çalıştırdı...

Doom'un son dönemde beklenmedik cihazlarda çalıştırılması, teknoloji dünyasında büyük bir ilgi uyandırdı. Mühendisler, McDonald’s kiosklarından tuşlu telefonlara kadar çeşitli teknolojik cihazlarda Doom oynamayı başardılar. Son olarak ise Doom Eternal, sadece 10 dolarlık bir hesap makinesinde çalıştırıldı.

HESAP MAKİNESİNDE DOOM ETERNAL OYUNUNU ÇALIŞTIRDI

hesap-makinesi.png

GHLBD isimli hesap makinesi modeli, Android işletim sistemine sahip olmasıyla dikkat çekiyor ve bu özelliği sayesinde Doom Eternal gibi oyunları çalıştırabiliyor. Tek renkli LCD ekranına sahip olan bu hesap makinesi, dokunmatik ekranıyla kullanıcıların oyun keyfini yaşamasını sağlıyor.

GHLBD, 32 bit dört çekirdekli Allwinner A50 işlemci ve 1 GB RAM ile güçlendirilmiş durumda. Ancak asıl amacı bilimsel hesaplamalar yapmak olan bu cihaz, Doom oynamak gibi bir kullanım senaryosu için tasarlanmamıştı. Ancak geliştiriciler, Android 9 işletim sistemini yükleyerek bu hesap makinesini bir oyun platformuna dönüştürdüler.

hesap-makinesi-2.png

Geliştiriciler, hesap makinesine Android 9 kurduktan sonra bir emülatör yükleyerek çeşitli klasik oyun konsollarında bulunan oyunları çalıştırmayı başardılar. Bu testler arasında 1993 yapımı Doom ve dikkat çekici şekilde Doom Eternal da bulunuyordu. Ancak Doom Eternal gibi yüksek kaliteli oyunların cihaz üzerinde doğrudan çalıştırılmadığını belirtmek gerekir. Geliştiriciler, bu oyunları Steam Link gibi bulut hizmetlerine bağlanarak oynamayı başardılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN